Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη Κοτζιά στις ΗΠΑ

Με συναντήσεις στη Νέα Υόρκη ολοκληρώθηκε χτες η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στις ΗΠΑ. Η συνάντηση με τον προσωπικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, Μ. Νίμιτς, πραγματοποιήθηκε στο φόντο των σχεδιασμών της ελληνικής πλευράς να προτείνει διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση των Σκοπίων.

Ακολούθως, συνεχίζοντας τις επαφές με στελέχη του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, ο Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε με τους Στ. Μπέργκμαν και Ντ. Χάρις, πρόεδρο και εκτελεστικό Διευθυντή της «American Jewish Committee», αντίστοιχα. Συνάντηση που «κουμπώνει» στους σχεδιασμούς των ντόπιων μονοπωλίων για στήσιμο αξόνων με την αστική τάξη του Ισραήλ.

Αργότερα, ο Ν. Κοτζιάς συναντήθηκε με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, με τον οποίο συζήτησαν θέματα όπως το Κυπριακό, αλλά και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με την ελληνική κυβέρνηση να αναζητά ακόμα πιο ενεργό ρόλο στη διενέργεια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, διεκδικώντας μέσω αυτών τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της εγχώριας αστικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ