Παρασκευή 24 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη για την Υγεία στον Πειραιά

Σε σύσκεψη με θέμα την Υγεία των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των υγειονομικών καλούν τη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Νίκαιας - Ρέντη. Από τη σύσκεψη θα προκύψει πρόγραμμα κινητοποιήσεων.

Ανάμεσα στα προβλήματα που οξύνονται στην περιοχή είναι η υπολειτουργία, λόγω ελάχιστου προσωπικού, των μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και η ανυπαρξία Κέντρων Υγείας για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, τα απλήρωτα δεδουλευμένα, η υποχρηματοδότηση στα νοσοκομεία «Μεταξά», Τζάνειο και Γενικό Νίκαιας, το κλείσιμο κλινικών και τμημάτων, όπως, για παράδειγμα, η Παιδοχειρουργική κλινική στο Τζάνειο, τα Χημειοθεραπευτικά - Ακτινοθεραπευτικά τμήματα και Χειρουργικές κλινικές στο «Μεταξά».

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία διοργανώνουν την Τρίτη 28 Απρίλη, στις 7 μ.μ., μπροστά στο νοσοκομείο Διδυμότειχου, η Γραμματεία Βόρειου Εβρου του ΠΑΜΕ, οι Γραμματείες Εβρου της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών των σχολών Ορεστιάδας και της Νοσηλευτικής Σχολής Διδυμότειχου και συνταξιοδοτικά σωματεία του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ