Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Σφράγισε τον τίτλο ο Ολυμπιακός

Το 42ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και το 5ο συνεχόμενο πανηγυρίζει πλέον ο Ολυμπιακός που στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής καθάρισε και μαθηματικά το φετινό τίτλο έπειτα από τη νίκη του επί του Λεβαδειακού με 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ετσι σε συνδυασμό με την ήττα του Παναθηναϊκού (με φωνές για τη διαιτησία) στην Κομοτηνή απ' τον Πανθρακικό με 2-1 οι εναπομείνασες 3 αγωνιστικές λαμβάνουν πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα όσον αφορά τον τίτλο.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη μάχη της παραμονής όπου τα πάντα είναι ανοιχτά και την αγωνία πλέον να μοιράζεται ανάμεσα σε επτά ομάδες που θέλουν να αποφύγουν τις δύο θέσεις που οδηγούν στη Football League (τις άλλες δύο πήραν οι αποχωρήσαντες Νίκη Βόλου, ΟΦΗ). Ο Εργοτέλης παραμένει σε δύσκολη θέση (παρά τη εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης) ενώ σε μπελάδες μπήκε ο Λεβαδειακός (μετά την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης»). Βήμα παραμονής έκανε η Βέροια (4-0 τον Αστέρα Τρίπολης) ενώ ανάσες πήραν ο Πανθρακικός και ο Πλατανιάς (3-0 άνευ αγώνα τη Νίκη Βόλου) και Πανιώνιος (3-0 άνευ αγώνα τον ΟΦΗ).

Αλλαγές υπήρξαν και στα δρώμενα για την πρώτη πεντάδα (θέσεις 2-5) που οδηγεί στα πλέι οφ, με τον ΠΑΟΚ να περνάει δεύτερος μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας με 1-0 (και την ήττα του ΠΑΟ) ενώ λεπτές παραμένουν οι ισορροπίες για 4η και 5η θέση μετά την ήττα του Αστέρα και την ισοπαλία στο ματς Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα (1-1). Στις νίκες επέστρεψε ο Παναιτωλικός που επιβλήθηκε της Καλλονής με 2-0.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 73, ΠΑΟΚ 60, Παναθηναϊκός 59, Αστέρας Τρίπολης 52, ΠΑΣ Γιάννινα 51, Ατρόμητος 50, Ξάνθη 46, Παναιτωλικός 46, Κέρκυρα 40, Καλλονή 40, Βέροια 40, Πανιώνιος 38, Βέροια 37, Πανθρακικός 37, Πλατανιάς 37, Λεβαδειακός 37, Εργοτέλης 31, ΟΦΗ 13, Νίκη Βόλου -6.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ