Τρίτη 21 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι καθαρίστριες «κατασκήνωσαν» έξω από το ΥΠΟΙΚ

Διεκδικούν το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα

Από την κινητοποίηση των καθαριστριών, που ξεκίνησε χτες
Από την κινητοποίηση των καθαριστριών, που ξεκίνησε χτες
Εξω από το υπουργείο Οικονομικών, στην οδό Νίκης, κατασκήνωσαν από χτες το απόγευμα καθαρίστριες που διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Πρόκειται για εργαζόμενες που απολύθηκαν το 2013 και προηγουμένως απασχολούνταν σε εφορίες και άλλες υπηρεσίες του υπουργείου μέχρι και δώδεκα χρόνια με μηνιαίες συμβάσεις. Η αμοιβή τους ήταν μόλις 325,88 ευρώ το μήνα «καθαρά», ενώ δεν είχαν επιδόματα, δώρα και δικαίωμα να πάρουν άδεια. Στο πλάι τους βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ και μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

Οι απολυμένες βιώνουν τον κυβερνητικό εμπαιγμό σε όλο του το μεγαλείο. Προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ τούς είχε υποσχεθεί ότι θα υλοποιήσει το αίτημά τους και σήμερα οι αρμόδιοι υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη ανακάλυψαν ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί είναι «αντισυνταγματικό»!

Η κοροϊδία συνεχίζεται, με την κυβέρνηση να προτείνει διάφορες δήθεν «λύσεις» εκτός βεβαίως από αυτή της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Ετσι, πρόσφατα τους πρότεινε να επαναπροσληφθούν προσωρινά με 8μηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μετά βλέπουμε! Την πρόταση έσπευσε να υιοθετήσει και να προωθήσει ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΣΚΙ) στους εφοριακούς.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ Εφοριακών (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) καταγγέλλει την κυβέρνηση και την ΑΣΚΙ και επισημαίνει ότι η πρόταση αυτή δε λύνει το πρόβλημα, ενώ θέτει το ερώτημα αν θα εργάζονται με τους προηγούμενους άθλιους όρους των 325 ευρώ. Η ΔΑΣ καλεί τις καθαρίστριες να μη δείχνουν καμιά εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό και δηλώνει τη στήριξή της στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρες ωράριο και αντίστοιχες αποδοχές.

Χτες και ενώ είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση, αντιπροσωπεία των καθαριστριών συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, ο οποίος όμως δε δεσμεύτηκε για τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ