Σάββατο 18 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Απαράδεκτη αντικομμουνιστική απόφαση

Καταγγέλλεται η ανιστόρητη εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού από το οΥΚΡΑΝΙΚΌ9 Κοινοβούλιο

Η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) καταγγέλλει την απόφαση του ουκρανικού Κοινοβουλίου που εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό(!) και απαγορεύει τη δράση των κομμουνιστών και τη διάδοση των κομμουνιστικών ιδεών, ενώ, ταυτόχρονα, προχωρά στην ιστορική δικαίωση των ντόπιων φασιστών, του λεγόμενου «ουκρανικού απελευθερωτικού στρατού», που συνεργάστηκαν με τα χιτλερικά στρατεύματα εγκληματώντας σε βάρος και του ουκρανικού λαού.

Αυτή η ανιστόρητη απόφαση του σημερινού ουκρανικού Κοινοβουλίου - που, ως γνωστόν, προέκυψε μέσα από εκλογές νοθείας και βίας, σε συνθήκες εμφυλίου, που προκάλεσε η αντιδραστική κυβέρνηση της χώρας, η οποία επιβλήθηκε με την ωμή επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ - αποτελεί όνειδος και προσβολή στη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του Κόκκινου Στρατού και των λαών της ΕΣΣΔ, αλλά και των αντιστασιακών κινημάτων, που έπεσαν για την απελευθέρωση των λαών από το ναζιστικό ζυγό. Αυτή η πρόκληση - προσβολή είναι ακόμα πιο βαριά καθώς παίρνεται την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης, στις 9 Μάη, ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 70 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης.

Ως αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ), απόγονοι και φίλοι της ΕΑ και του ΔΣΕ, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια παρόμοιων ανιστόρητων αποφάσεων σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης - πρώην σοσιαλιστικές - όπου, με τις πλάτες της ΕΕ, επιχειρείται η ιστορική δικαίωση των συνεργατών των ναζί, στο πλαίσιο της επιχείρησης εξίσωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό(!), του Χίτλερ με τον Στάλιν(!), με τη θεωρία καταδίκης του «φασιστικού και κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού»(!). Στο φόντο, επίσης, της αντικομμουνιστικής υστερίας που η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αναγάγει σε επίσημη ιδεολογία της.

Η ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση έχει μεγάλες ευθύνες για τις απαράδεκτες αυτές εξελίξεις καθώς και οι κυβερνήσεις των χωρών - μελών, όπως και στην Ελλάδα, που ανέχονται ή στηρίζουν τέτοιες ανιστόρητες και γι' αυτό επικίνδυνες αποφάσεις και πρακτικές που δηλητηριάζουν τις συνειδήσεις της νεολαίας. Κι αυτό με στόχο να συκοφαντηθεί η συνεισφορά της ΕΣΣΔ, του Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης και γενικότερα του σοσιαλισμού στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταδικάζει την ανίερη επιχείρηση πλαστογράφησης της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου - στο πλαίσιο της οποίας πάρθηκε και η απόφαση του ουκρανικού Κοινοβουλίου. Καλεί τους αγωνιστές της ΕΑ και του ΔΣΕ, τους απογόνους και τους φίλους της Αντίστασης, στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο, στις 9 Μάη να τιμήσουν την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών και να καταδικάσουν την πλαστογράφηση της Ιστορίας από ΕΕ - ΗΠΑ κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ