Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Στέλνουν αντιπολεμικό μήνυμα αντίστασης

Μήνυμα αντίστασης στα νέα πολεμοκάπηλα σχέδια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, θα στείλουν οι φιλειρηνιστές της Μαγνησίας συμμετέχοντας στην αντιιμπεριαλιστική πικετοφορία, που διοργανώνει αύριο η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου. Η πικετοφορία θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. από τα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Δημητριάδος και Κ. Καρτάλη). Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου καλεί τους φορείς και το λαό της Μαγνησίας να τεθούν σε κατάσταση συναγερμού και να δράσουν για να ματαιώσουν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών και να σβήσουν οι φλόγες του πολέμου που πλησίασαν τα σύνορά μας.

Τη σκυτάλη των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων θα πάρουν την Παρασκευή το βράδυ οι φιλειρηνιστές της Λάρισας, με πικετοφορία ειρήνης που θα γίνει στους δρόμους της πόλης.

Ο συντονισμός της αντιιμπεριαλιστικής δράσης των φιλειρηνιστών της Θεσσαλίας θα συζητηθεί σε σύσκεψη εκπροσώπων μαζικών φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των αντιπολεμικών επιτροπών και των επιτροπών ειρήνης της περιοχής, που συγκαλεί η Συντονιστική Γραμματεία της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου την ερχόμενη Τρίτη. Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια, η Συντονιστική Γραμματεία της Επιτροπής Φορέων Κατά του Πολέμου επισημαίνει: «Πρόκειται για μια επικίνδυνη εξέλιξη για όλους τους λαούς της περιοχής. Η δράση του ΝΑΤΟ, που συνεχίζεται βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, θα εντείνει την αστάθεια στην περιοχή και αυξάνει τους κινδύνους γενικευμένης σύρραξης στα Βαλκάνια.

Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση, με τη συναίνεση της ΝΔ, ετοιμάζεται να πάρει μέρος και αυτή τη φορά στη νέα εγκληματική δράση του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική δύναμη επέμβασης βάζει σε κίνδυνο τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.

Ο λαός μας δεν πρέπει μόνο να ανησυχεί, πρέπει να αντιδράσει, να ξεσηκωθεί και να απαιτήσει να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια, να μην πάρει μέρος η χώρα μας στο νέο έγκλημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, να γυρίσει αμέσως ο ελληνικός στρατός από το Κόσσοβο και τη Βοσνία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ