Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απλούστευση διαδικασιών αθρόων επιδοτήσεων

Ετοιμο είναι το υπουργείο Ανάπτυξης να εναρμονιστεί με το νέο καθεστώς απλοποίησης και συντόμευσης των διαδικασιών για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Στα πλαίσια αυτά, ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Χριστοδουλάκης και η υπουργός Εσωτερικών Β. Παπανδρέου υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων (που εποπτεύονται από το Υπ. Ανάπτυξης). Οι κοινές υπουργικές αποφάσεις κρίνονται απαραίτητες για τη σύνταξη του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από το υπουργείο Εσωτερικών. Το νομοσχέδιο αυτό κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων της Συνόδου της Λισαβόνας για την οικονομική πολιτική.

Ουσιαστικά, με πρόσχημα την «απλοποίηση» και τη «συντόμευση» των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων, η κυβέρνηση στοχεύει στην αθρόα αδειοδότηση και επιδότηση μεγάλων επιχειρήσεων, ώστε να καρπωθούν με συνοπτικές διαδικασίες τα κονδύλια του Γ` ΚΠΣ. Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης που έδωσαν χτες οι δύο υπουργοί, η Β. Παπανδρέου εξήρε το έργο του υπουργείου Ανάπτυξης στην κατεύθυνση εναρμόνισης των αποφάσεών του με αυτές της ΕΕ. Οπως άλλωστε είπε η Β. Παπανδρέου, στην πρόσφατη «έκθεση του ΟΟΣΑ, γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης που έχει τα περισσότερα θέματα στα οποία έχει συμμορφωθεί με τις γενικές κατευθύνσεις...». Βέβαια εκτός από τον ΟΟΣΑ, τα εύσημα στις ενέργειες του υπουργείου Ανάπτυξης δίνουν και οι μεγαλοβιομήχανοι της χώρας.

Η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφηκε χτες προβλέπει μεταξύ άλλων τη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης μιας διοικητικής πράξης το πολύ σε 2 μήνες, την απλούστευση 31 διαδικασιών, την κατάργηση 61 μεμονωμένων πιστοποιητικών κλπ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org