Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Η θέση μας στο Ενεργειακό είναι η θέση της ΕΕ»

«Οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι σταθερή επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» επιβεβαιώνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις ευρωατλαντικές προτεραιότητες της ελληνικής αστικής τάξης (φωτ. από συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με το Ρώσο ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ το 2013)

Eurokinissi

«Οι ελληνορωσικές σχέσεις είναι σταθερή επιλογή της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής» επιβεβαιώνουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις ευρωατλαντικές προτεραιότητες της ελληνικής αστικής τάξης (φωτ. από συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με το Ρώσο ΥΠΕΞ Σ. Λαβρόφ το 2013)
Την απόλυτη στοίχιση της ΝΔ στον ευρωατλαντικό άξονα σκιαγράφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της, Κ. Καραγκούνης, σχολιάζοντας το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα.

«Τα εθνικά συμφέροντα της χώρας δεν μπορούν να μπουν στο εσωτερικό παιχνίδι των εντυπώσεων. Η θέση μας στο διεθνή ενεργειακό εφοδιασμό συμπίπτει πλήρως με την ακολουθούμενη ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, η οποία δίδει και τις σχετικές εγκρίσεις. Οπως έχει συμβεί με τον αγωγό TAP», δήλωσε σχετικά.

Πρόσθεσε ότι «για το πρόβλημα των ελληνικών αγροτικών μας προϊόντων, την περαιτέρω μείωση των τιμών του φυσικού αερίου στην Ελλάδα και για την οικονομική εκκρεμότητα της ΔΕΠΑ με την "Gazprom" δεν ακούσαμε τίποτα. Είναι, όμως, λυπηρό ότι ακούσαμε για πρώτη φορά Ελληνα πρωθυπουργό να καταγγέλλει στο εξωτερικό τις προηγούμενες κυβερνήσεις της χώρας του» (σ.σ: ότι δεν έκαναν τίποτε προς ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Ρωσίας, όπως αναφέρει ο Τσίπρας).

Ταυτόχρονα, δράση επιχειρεί να αναπτύξει η «σκιώδης κυβέρνηση» της ΝΔ, με παρεμβάσεις των τομεαρχών της. Σε αυτό το πλαίσιο, σχολιάζοντας το συζητούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, η τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νίκη Κεραμέως, είπε μεταξύ άλλων ότι «δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για στρεβλώσεις και εκσυνδικαλισμό της δημόσιας διοίκησης», ότι «θίγει την αμεροληψία και την αντικειμενικότητα διαδικασιών, για παράδειγμα, με την ένταξη συνδικαλιστών στα πειθαρχικά συμβούλια», ότι «ευνοεί την ατιμωρησία, για παράδειγμα, περιορίζοντας τους λόγους οριστικής παύσης των υπαλλήλων και αδρανοποιώντας εν τοις πράγμασι το θεσμό της αυτοδίκαιης αργίας» και, τέλος, ότι «διογκώνει ανεξέλεγκτα τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, χωρίς προηγούμενη διερεύνηση αναγκών, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς έλεγχο των μονιμοποιήσεων»...

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, ο τομεάρχης Υποδομών του κόμματος Λ. Αυγενάκης, o τομεάρχης Τουρισμού Μ. Κόνσολας και είκοσι ακόμη βουλευτές της ΝΔ, ζητούν άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης «για την εκμετάλλευση των παραλιών από τους δήμους». Αναφερόμενοι στην πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίνεται παράνομη η ΚΥΑ που παραχωρούσε τις παραλίες στους δήμους για την τουριστική περίοδο, υποστηρίζουν ότι θα υπάρχουν «δυσμενείς επιπτώσεις για τον τουρισμό», «απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το δημόσιο» κ.ά.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org