Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Δυναμώνει η παγκόσμια αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα

Η αφίσα της διεθνούς καμπάνια αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα στις 19 Απρίλη
Η αφίσα της διεθνούς καμπάνια αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα στις 19 Απρίλη
Δυναμώνει η παγκόσμια καμπάνια ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να πάρει πίσω τη λεγόμενη «διοικητική πράξη» του Προέδρου της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, στις 9 Μάρτη φέτος, που ανακήρυξε την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ως «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και επέβαλε κυρώσεις κατά κυβερνητικών στελεχών με το πρόσχημα της «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ηδη πολλές διεθνείς οργανώσεις, όπως η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΟΔΓ), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), δεκάδες άλλοι φορείς σε πολλές χώρες και στη χώρα μας διοργανώνουν στις 19 Απρίλη παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα και το λαό της. Επίσης, εκατομμύρια υπογραφές συγκεντρώνονται, τόσο μέσα στη Βενεζουέλα που έχουν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια όσο και διεθνώς, με αίτημα την άμεση κατάργηση της επιθετικής πράξης του Αμερικανού Προέδρου. Την απαίτηση για την άμεση ανάκληση του προκλητικού διατάγματος που κλιμακώνει τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα έχουν προσυπογράψει μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος.

Επίσης, με πρωτοβουλία του ΚΚ Βενεζουέλας εκδόθηκε κοινή διακήρυξη Κομμουνιστικών, Εργατικών και Επαναστατικών Κομμάτων, την οποία υπογράφουν ως τώρα 14 κόμματα από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα καταγγέλλουν την επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις ΗΠΑ και αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, που προγραμματίζονται σε πολλές χώρες για τις 19 Απρίλη. Επίσης, καλούν τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να εκφράσουν την μαχητική τους αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα στις εκδηλώσεις για την 1η Μάη, ενώ δηλώνουν ότι θα αντιστρατευτούν σε ενδεχόμενες κινήσεις κατά της Βενεζουέλας μέσα σε κοινοβούλια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για την κατάσταση στη Βενεζουέλα και την πάλη του ΚΚ Βενεζουέλας(2022-11-05 00:00:00.0)
Απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ(2015-03-18 00:00:00.0)
Πολλές διεθνείς αντιπροσωπείες στη Διεθνούπολη(2014-09-17 00:00:00.0)
Παγκόσμιο κύμα συμπαράστασης(2011-11-19 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στα λαϊκά κινήματα(2010-08-01 00:00:00.0)
Δε θα γίνει η χάρη του ιμπεριαλισμού(2004-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ