Παρασκευή 10 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η κυβέρνηση «κρατάει το ίσο» στην επίθεση της εργοδοσίας

Το «πράσινο φως» στην εταιρεία «ΒΙΣ», που λειτουργεί στο Βόλο, να συνεχίσει την επίθεση ενάντια στους 50 εργαζόμενους στο Τμήμα Χαρτοποιίας -τους βγάζει εναλλάξ σε διαθεσιμότητα και σε εκ περιτροπής εργασία- έδωσαν, ουσιαστικά, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη στάση που τήρησαν στη διάρκεια της τριμερούς που έγινε στο υπουργείο.

Παρουσία των βουλευτών Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και της εκπροσώπου των ΑΝΕΛ, οι παράγοντες του υπουργείου έδωσαν «συστάσεις» να ακολουθηθούν οι «νόμιμες» διαδικασίες, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που να διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Και «νόμιμες» διαδικασίες, εν προκειμένω, είναι το νομικό αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει θεσμοθετηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια, με μνημόνια και χωρίς, το οποίο όχι μόνο διατηρεί ανέγγιχτο η νέα κυβέρνηση αλλά, μάλιστα, καλεί σε τήρησή του.

Είναι οι διαθεσιμότητες, η εκ περιτροπής εργασία, οι μονομερείς ενέργειες, οι ατομικές συμβάσεις, οι απολύσεις με προειδοποίηση ή τύπου «εθελούσιες έξοδοι» και άλλα. Δηλαδή όλα όσα βιώνουν στο πετσί τους οι 50 εργάτες της «ΒΙΣ» στο Τμήμα Χαρτοποιίας, οι οποίοι είναι σε ομηρία από το Νοέμβρη του 2014, αλλά και οι άλλοι εργαζόμενοι.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, σημειώνει: «Οι εργάτες δεν πρέπει να περιμένουν ότι θα λυθεί το πρόβλημά τους από τους χειρισμούς της συγκυβέρνησης. Δεν πρέπει να επαναπαυτούν στη "νομική" διευθέτηση του ζητήματος. Ο νόμος δεν είναι με το μέρος τους, είναι με το μέρος του Ομίλου Φιλίππου. Μόνος δρόμος είναι η αγωνιστική απάντηση. Να γκρεμίσουν τα τεχνητά τείχη που στήνουν διάφοροι παράγοντες ανάμεσα στους εργάτες της Χαρτοποιίας και τους υπόλοιπους εργάτες της ΒΙΣ, με στόχο να τους διασπάσουν και να τους αποδυναμώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ