Πέμπτη 21 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΟΣΩΠΑ

Ρίμσκι Κόρσακοφ
Ρίμσκι Κόρσακοφ
1527 Πεθαίνει ο Νικολό Μακιαβέλι. Ιταλός πολιτικός διανοητής, συγγραφέας, ιστορικός και θεωρητικός της στρατιωτικής τέχνης. Τα σημαντικότερα έργα του είναι: «Οι σκέψεις για την πρώτη δεκαετία του Τίτου Λίβιου», «Ο ηγεμόνας», «Ο πρίγκιπας» και η «Ιστορία της Φλωρεντίας». Ενθερμος πατριώτης, πίστευε ότι οι κακοτυχίες της Ιταλίας οφείλονταν κυρίως στην πολιτική της διαίρεση.

1908 Πεθαίνει ο Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ. Μεγάλος Ρώσος συνθέτης. Στα βήματα του Γκλίνκα αξιοποίησε τα ιδεώδη μιας εθνικής μουσικής, αντλώντας έμπνευση από τη ρωσική παράδοση. Εργα του: Σεχραζάτ, Ισπανικό Καπρίτσιο, Ρωσικό Πάσχα. Εγραψε ακόμη 3 συμφωνίες και όπερες. Ενορχήστρωσε αριστουργηματικά και την όπερα του Μουσόργκσκι «Μπορίς Γκουντουνόφ».


Νικολό Μακιαβέλι
Νικολό Μακιαβέλι

Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ