Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Ολοι στη μάχη για την επιτυχία της συγκέντρωσης
  • Τη Δευτέρα, 25 Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ, στο στάδιο της Καλλιθέας
  • Ομιλήτρια η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα

Μέρα με τη μέρα κορυφώνεται στην Αθήνα η πολιτική εξόρμηση στα πλαίσια της οποίας όλες οι δυνάμεις του Κόμματος εργάζονται ακατάπαυστα ώστε να φτάσουν πλατιά στον αθηναϊκό λαό, να του «παραδώσουν» πρόσκληση αγώνα και να τον καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση της 25ης Ιούνη, στις 8.30 το βράδυ, στο αθλητικό στάδιο της Καλλιθέας, όπου η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει για την «Πρόταση του ΚΚΕ για την αγωνιστική συσπείρωση και συνεργασία». Το πλούσιο πρόγραμμα δράσης της ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ για την προετοιμασία της συγκέντρωσης «κλείνει» με πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη», την Κυριακή 24 Ιούνη.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σπάνε καθημερινά τον «ιστό» της σιωπής που με μαεστρία «γνέθουν» κυβέρνηση και ΜΜΕ γύρω από αντιλαϊκούς, αντεργατικούς σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις, με τη μαχητική τους παρουσία σε χώρους δουλιάς και συνοικίες, εκεί που ζει και εργάζεται ο λαός της Αθήνας, οι εργάτες, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, οι μετανάστες, οι συνταξιούχοι.

Τα μηνύματα αυτής της αδιάλειπτης δράσης είναι θετικά και προδιαγράφουν την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης της ερχόμενης Δευτέρας. Κι αυτό μια και όλο περισσότεροι φαίνεται να κατανοούν την ανάγκη για κοινή δράση, για την κλιμάκωση της λαϊκής πάλης κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων, του «τρομονόμου», της κυβερνητικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας και συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής. Να κατανοούν την ανάγκη να δοθεί αποφασιστική προώθηση της αγωνιστικής ενότητας της εργατικής τάξης, της κοινωνικής συμμαχίας με τα μεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, με τη νεολαία, στη γραμμή της διεκδίκησης σύγχρονων λαϊκών δικαιωμάτων.

Με την αισιοδοξία της ανταπόκρισης που συναντούν οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν και μετά τις 25, πάνω και στο έδαφος της πολύπλευρης δράσης που ανέπτυξαν τους προηγούμενους μήνες και η οποία εκφράστηκε στις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, να δρουν καλώντας τον ελληνικό λαό: Να μετατρέψει τη δυσαρέσκειά του σε ουσιαστική διαφωνία με την πολιτική που συμφέρει την πλουτοκρατία, με τις επιλογές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να αποδυναμώσει τα κόμματα που την εκφράζουν και να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, συνδιαμορφώνοντας ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο κόντρα στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ