Τετάρτη 20 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θαυμαστής του θατσερισμού

«.. πιστεύω ότι η γραμμή της ΝΔ - εάν υπάρχει τέτοια γραμμή - είναι ένα κακέκτυπο της πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Μπους στην Αμερική, ο κ. Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, που ισοδυναμεί με συνεχείς φοροαπαλλαγές στους πλουσίους και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών...»!

Ο Γ. Παπαντωνίου τα λέει κι αυτά. Και όχι τυχαία, βέβαια. Θέλει, σώνει και καλά, να μας πείσει ότι η πολιτική των Μπους και Μπερλουσκόνι είναι νεοφιλελεύθερη και άρα αντικοινωνική, αλλά του Τ. Μπλερ - του οποίου δηλώνει ένθερμος οπαδός - σοσιαλιστική και άρα κοινωνική. Επομένως, να, οι μεγάλες διαφορές της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ.

Ξέχασε, όμως, μερικά πράγματα ο κ. Παπαντωνίου. Πρώτον, την πραγματικότητα - είτε πρόκειται για τη βρετανική, είτε για την ελληνική - και η οποία φανερώνει πως τόσο ο Μπλερ όσο και το ΠΑΣΟΚ αυτή ακριβώς την πολιτική εφαρμόζουν. Ενισχύουν πολύμορφα - και με φοροαπαλλαγές - τους πλούσιους και υποβαθμίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες. Και δεύτερο, το γεγονός πως ο Τόνι Μπλερ έχει αναγορευτεί άξιος διάδοχος της Θάτσερ και, μάλιστα, από τους ίδιους τους Βρετανούς κεφαλαιοκράτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ