Σάββατο 4 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία των απεργών πείνας

Δημόσια έκκληση προς τους κρατούμενους απεργούς πείνας, μέλη της ΣΠΦ, έκανε χτες, η προφυλακισμένη φίλη ενός από τους απεργούς πείνας για να σταματήσουν την απεργία. Στην έκκλησή της κάνει λόγο για την κρισιμότητα της υγείας τους (σ.σ. ένας από τους απεργούς νοσηλεύεται στην εντατική) σημειώνοντας ότι το «ηθικό βάρος της ζημίας που προκαλούν στον εαυτό τους είναι αβάσταχτο για εμένα και η ιδέα του θανάτου που πλανιέται πάνω από τη ζωή τους επισκιάζει κάθε μου σκέψη. Επίσης, ζητώ από τη μητέρα του Γεράσιμου να δεχθεί την αποφυλάκισή της και σύντομα αντί να μοιραζόμαστε τη φυλακή, να μοιραζόμαστε την ελευθερία». «Από την πρώτη στιγμή - προσθέτει - οι άνθρωποι ανέλαβαν την ευθύνη και τόνισαν πως τόσο εγώ όσο και η μητέρα του (σ.σ. ενός από τους απεργούς) δεν είχαμε καμία σχέση με την υπόθεση». Ομως, όπως σημειώνει «μετά την προφυλάκισή μας και παρά τις αντιρρήσεις μας, οι άνθρωποι αυτοί προχώρησαν σε απεργία πείνας, ζητώντας την αποφυλάκισή μας».

Να σημειωθεί ότι η απεργία πείνας των κρατουμένων για τα αιτήματά τους συνεχίζεται για 34η μέρα σήμερα, με έναν απεργό πείνας στην εντατική, 11 στα νοσοκομεία και 10 στις φυλακές με ανύπαρκτη στοιχειώδη ιατρική φροντίδα. Παράλληλα, με επιστολή τους 26 συλληφθέντες που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ανακοινώνουν ότι δεν πρόκειται να εμφανιστούν στα ΑΤ, εις ένδειξιν συμπαράστασης στους απεργούς. Επίσης, πολιτικοί κρατούμενοι από την Τουρκία στις ελληνικές φυλακές, στηρίζουν τα αιτήματα των κρατουμένων απεργών πείνας, προχωρώντας σε τριήμερες κυλιόμενες απεργίες πείνας. Τέλος, συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

  • Στην πιο απάνθρωπη και εξευτελιστική διαδικασία σωματικού ελέγχου υποβλήθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας σύζυγος κρατούμενου απεργού πείνας όπως κατήγγειλε, χτες, γιατρός που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας των κρατούμενων απεργών. Οπως αναφέρει «στην εξευτελιστική διαδικασία σωματικού ελέγχου με πλήρη γύμνωση και επισκόπηση γεννητικών οργάνων υπέβαλε σήμερα την άναυδη σύζυγο κρατούμενου απεργού πείνας, που έχει 24ωρη άδεια να τον επισκέπτεται και να τον φροντίζει, εξωτερική ανώνυμη αστυνομικίνα που εκλήθη από τον επίσης ανώνυμο αστυνομικό που συνεπικουρούσε τους φρουρούς». Ο «έλεγχος» έγινε μέσα στο λουτρό του κελιού.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ