Σάββατο 4 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Εκδήλωση για τις γυναίκες στον ΔΣΕ

Με τη συγκινητική παρουσία μαχητριών του ΔΣΕ, που παραβρέθηκαν παρά τη μεγάλη τους ηλικία και τα προβλήματα υγείας, και με τη μαζική συμμετοχή κόσμου από την πόλη και την ύπαιθρο του νομού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31/3 στο Παυσίλυπο, εκδήλωση με θέμα «Η γυναίκα στον ΔΣΕ», που οργάνωσαν οι ΤΕ Πόλης και Υπαίθρου Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Στην ομιλία της, η Ελένη Κοτούπα, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στη σημασία της ένταξης της γυναίκας στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, καθώς και στη θέση της σήμερα και στις συνέπειες που βιώνει από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και από τη νέα συγκυβέρνηση, με το πρόσχημα της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ ανέλυσε την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις του για τις γυναίκες.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν αφηγηματικά κείμενα, μαρτυρίες, φωτογραφικό υλικό, τραγούδια, σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στον ΔΣΕ, με ιδιαίτερες αναφορές στις Καρδιτσιώτισσες μαχήτριες. Στο τέλος ακούστηκαν τοπικά αντάρτικα τραγούδια από παλαίμαχους αγωνιστές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ