Παρασκευή 3 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Πρωτοβουλία για δωρεάν φοιτητικές Εστίες

Να μετατραπούν άμεσα τα καινούρια κτίρια της ΑΣΟΕΕ (στην οδό Τροίας 2, Κιμώλου και Σπετσών) και του ΕΚΠΑ (της οδού Πανεπιστημίου 53 και Σανταρόζα), σε δωρεάν φοιτητικές Εστίες χωρίς ιδιώτες και ενοίκια απαίτησαν χτες το μεσημέρι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών κατά τη διάρκεια συμβολικής κατάληψης.

Το νέο κτίριο της ΑΣΟΕΕ αγοράστηκε από τον ΟΤΕ (όλως τυχαίως...) και είναι ενταγμένο στην μπίζνα εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε μεταξύ ΟΤΕ και ΑΣΟΕΕ, μιας και εκεί θα στεγάζονται μερικά από τα κοινά ερευνητικά εργαστήρια, με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας του ΟΤΕ.

Την ίδια στιγμή, στην ΑΣΟΕΕ αναλογούν μόνο 110 δωμάτια στη ΦΕΑ για πάνω από 3.000 επαρχιώτες φοιτητές! «Δεν πάει άλλο η άθλια κατάσταση με τη στέγαση! Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη τη δωρεάν στέγη και οι υπάρχουσες Εστίες δε φτάνουν ούτε για «ζήτω», τη στιγμή που εστιακοί φοιτητές ξεσπιτώνονται, η τεράστια ακίνητη περιουσία των ιδρυμάτων αξιοποιείται για «νταραβέρια» με επιχειρήσεις(...) Φτάνει πια! Τώρα απαιτούμε τα δύο αυτά κτίρια να γίνουν δωρεάν φοιτητικές Εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, νοίκια», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ