Πέμπτη 2 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Τα τηλεοπτικά οξύνουν την κόντρα συμφερόντων

Σε νέα φάση μπαίνουν πλέον οι ενδοεπιχειρηματικές κόντρες συμφερόντων στην πρώτη κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, μετά από τους τριγμούς που προκαλεί το «σπάσιμο» στις σχέσεις των μελών της Λίγκας των ΠΑΕ στο ζήτημα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League. Στο χτεσινό συμβούλιο του ΔΣ της Super League, όπου συζητήθηκε η πρόταση για ανανέωση με το συνδρομητικό κανάλι της ΝΟVA των δικαιωμάτων για τα τηλεοπτικά της περιόδου 2017 - 2019, δεν υπήρξε ομοφωνία. Συγκεκριμένα, μόνο 13 ομάδες υπέγραψαν το νέο συμφωνητικό, ωστόσο σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ξάνθη.

Οι «πράσινοι», όπως είχαν γνωστοποιήσει τις προηγούμενες μέρες, απείχαν από τη συζήτηση. Η πλευρά του Δικεφάλου δήλωσε επιφυλακτική και οι Ακρίτες είπαν όχι. Ετσι, σε συνδυασμό με την επερχόμενη άνοδο (εκτός απρόοπτου) της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία, της οποίας η στάση παραμένει ρευστή (δε φαίνεται να συμφωνεί με την κεντρική διαχείριση), είναι προφανές πως η διάσπαση του «μετώπου» των επιχειρηματιών λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις οξύνοντας τη μάχη συμφερόντων.

Την ίδια ώρα, όπως επισημοποιήθηκε χτες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κέρδισε χτες τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του προεδρείου της Super League, τα οποία είχε καταθέσει για τη μη παράδοση των πρακτικών της συνεδρίασης του Συνεταιρισμού στις 24 Φλεβάρη, που είχε διακοπεί μετά από αντιδικίες (λεκτική αντιπαράθεση και χειροδικίες μεταξύ των εκπροσώπων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού).

  • Οπως αποφασίστηκε επίσης στη χτεσινή σύσκεψη, το πρωτάθλημα της νέας σεζόν 2015 - 2016 θα αρχίσει στις 22 - 23 Αυγούστου 2015.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ