Πέμπτη 2 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Αλλες 70 απολύσεις στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης

Εικοσιτετράωρη απεργία και συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων της ΑΕΓΕΚ έκαναν χτες από το πρωί οι εργαζόμενοι στα έργα κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις μαζικές απολύσεις. Στο πλάι τους βρέθηκαν εργαζόμενοι στις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό, με στάση εργασίας. Μαζικά συμμετείχαν στην κινητοποίηση δεκάδες συνδικαλιστές του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Χτες η ΑΕΓΕΚ απέλυσε 70 εργαζόμενους και τις επόμενες μέρες αναμένεται να απολύσει τουλάχιστον άλλους 60. Οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα έχουν προσληφθεί από την ΑΕΓΕΚ ως υπεργολάβο για λογαριασμό της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του έργου, της AIASA («ΑΕΓΕΚ», «Impregilo», «Ansaldo», «Seli» και «Ansaldobreda»). Η ΑΕΓΕΚ έχει σταματήσει τις εργασίες από τον περασμένο Δεκέμβρη και, ανεξάρτητα από την τύχη του έργου, διεκδικεί εξωσυμβατικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Την στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους μετέφερε στους απεργούς εργαζόμενους ο βουλευτής του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής, ο οποίος τους ενημέρωσε για την απάντηση του αρμόδιου υπουργού στην Ερώτηση που κατέθεσε το Κόμμα, αλλά και για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με τη συνέχιση του έργου. Στο μεταξύ, χτες, διέρρευσε ότι με εντολή του υπουργού Γ. Σταθάκη αντλήθηκαν περισσότερα από 400 εκ. ευρώ από τον Κωδικό του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μπορέσει το ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ.

Την άμεση συνέχιση των εργασιών του Μετρό με ευθύνη του κράτους, χωρίς αύξηση του κόστους και με διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων με όλα τα δικαιώματά τους, ζητά η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org