Κυριακή 29 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περίεργα πράγματα

«Η Αστυνομία είναι θεσμός της Δημοκρατίας, πρέπει να συμφιλιωθεί με τον πολίτη και ο πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι ο αστυνομικός είναι φίλος του κι όχι εχθρός του».

Η παραπάνω δήλωση ανήκει στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, και έγινε προχτές κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Τρίπολη στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι πριν από μερικές μέρες ο υπουργός είχε πει στη Βουλή πως η Αστυνομία δεν είναι μόνο για την εγκληματικότητα και τη διαφθορά, αλλά παίρνοντας υπόψη την κοινωνική συνοχή να αντιμετωπίζει και φαινόμενα κοινωνικής έντασης.

Θυμίζουμε επίσης ότι η συγκυβέρνηση εγκαινίασε εκ νέου - πιλοτικά - το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς. Σκοπός αυτού του θεσμού είναι η «καθιέρωση της συμμετοχικότητας στην άσκηση της αντιεγκληματικής πολιτικής», με τη «συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών αστυνομικού ενδιαφέροντος από τους τοπικούς φορείς». «Καθήκον» του αστυνομικού της γειτονιάς είναι το «να διεισδύει και να ενσωματώνεται στην τοπική κοινωνία, ώστε να αποτελέσει μέρος της καθημερινής ζωής των πολιτών».

Κι επειδή ο προσανατολισμός της Αστυνομίας δεν αλλάζει επειδή έχουμε άλλη κυβέρνηση, απλά σημειώνουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα που δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα...


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org