Κυριακή 29 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλειδώνουν «νέα λίστα» μέτρων σε βάρος του λαού

Χρειάζεται ετοιμότητα από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη συγκυβέρνηση και την «ομάδα των Βρυξελλών» σχετικά με τη νέα λίστα αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων. Στη λίστα, μεταξύ άλλων, φαίνεται να περιλαμβάνονται η διόγκωση της φορολογικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων μέσω του ΦΠΑ, οι παραπέρα περικοπές σε κρατικά κονδύλια που σχετίζονται με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.
  • Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, την περασμένη βδομάδα, επιβεβαίωσε ότι θα μείνει απείραχτο το σύνολο σχεδόν του αντιλαϊκού πλαισίου που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια καθώς και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους «εταίρους».
  • «Χέρι» βάζει η κυβέρνηση σε διαθέσιμα Ταμείων, Οργανισμών (π.χ. ΟΑΕΔ) και Περιφερειών προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα, ενώ το εισπρακτικό σαφάρι καλά κρατεί.
  • Σε ετοιμότητα καλεί το ΚΚΕ το λαό για να αποκρουστούν μέτρα, που θα συνεχίσουν και θα επεκτείνουν την επίθεση στο εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, στην ίδια τη ζωή του, στο παρόν και το μέλλον του.

ΣΕΛ.  4   -   5

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org