Κυριακή 29 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρέμβαση του ΣΕΒ

Ο πρόεδρος και η διοίκηση του ΣΕΒ συναντήθηκαν (25-26/3) στις Βρυξέλλες με τους αντιπροέδρους της Κομισιόν, Γ. Κατάινεν και Β. Ντομπρόβσκις.

Η αντιπροσωπεία του ΣΕΒ δεσμεύτηκε να θέσει τις «δυνάμεις της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην υπηρεσία της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν», με στόχο την υποστήριξη ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με αιχμή τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση του ελληνικού ιδιωτικού τομέα και η αξιοποίηση του «πακέτου Γιούνκερ» απαιτούν «ειδικούς όρους», καθώς το λεγόμενο country risk (κίνδυνος της χώρας) καθιστά την Ελλάδα μη επιλέξιμη από τα ιδιωτικά κεφάλαια, ανεξάρτητα από την ελκυστικότητα του έργου που προτείνεται προς χρηματοδότηση. Οι βιομήχανοι υποστήριξαν πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην υποστήριξη μεγάλης έκτασης βιομηχανικών επενδύσεων, στον τομέα των δικτύων και των υποδομών, της Ενέργειας, όπως οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις των νησιών, στα logistics, τα ευρυζωνικά δίκτυα κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ