Κυριακή 29 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πάλη για Ενέργεια στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Π. Λαφαζάνης, στις αρχές της βδομάδας, η Τομεακή Επιτροπή Ενέργειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο υπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί για «τους οκταμηνίτες και τους εργολαβικούς εργαζομένους», ενώ πέραν των διαπιστώσεων για τις «εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα» παρέπεμψε στη «σταδιακή ενίσχυση» της τακτικής απασχόλησης, εντός πλαισίων πάντα, των οικονομικών δυνατοτήτων της ΔΕΗ...

Υπογραμμίζεται ακόμη η προσπάθεια του υπουργού ΠΑΠΕΝ να «καλλιεργήσει αυταπάτες ότι μια "ΔΕΗ δημόσια" στην απελευθερωμένη αγορά μπορεί να λειτουργήσει υπέρ εργατικών - λαϊκών συμφερόντων» και σημειώνεται πως «επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του Κόμματός μας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την αλλαγή της κυβέρνησης, όσο κουμάντο στην οικονομία κάνουν βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κέρδη τους».

Η ανακοίνωση καταλήγει με κάλεσμα προς τους «εργαζόμενους στην Ενέργεια, το σύνολο της εργατικής τάξης, τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μάχες στο πλευρό του ταξικού κινήματος διεκδικώντας πίσω τα χαμένα της κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Να παλέψουν στο πλευρό του ΚΚΕ για έναν Ενιαίο Κρατικό Φορέα Ενέργειας στα πλαίσια της εργατικής - λαϊκής εξουσίας, την μόνη λύση ώστε ο κλάδος της Ενέργειας να εξυπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org