Σάββατο 28 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ξορκίζει «Grexit» και δραχμή

Το ενδεχόμενο ενός «Grexit» και επιστροφής στη δραχμή ξορκίζει το Ποτάμι, ανησυχώντας για τις επιπτώσεις που θα έχει στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία. Σε αυτήν τη βάση κακίζει τον Αλ. Τσίπρα, γιατί διόρισε «ειδικό σύμβουλο» στο γραφείο Τύπου της γενικής γραμματείας του πρωθυπουργού πρόσωπο που δυο μέρες μετά το διορισμό του έγραψε άρθρο με τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο».

«Είναι σημαντικό ο κ. Τσίπρας να έχει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα τους κατάλληλους συμβούλους. Αυτούς δηλαδή που θα στηρίξουν την ευρωπαϊκή Ελλάδα κι όχι αυτούς που υπερασπίζονται την ηρωική (για ποιον;) επιστροφή στη δραχμή», υποστηρίζουν στο Ποτάμι.

Σε αυτήν τη βάση, καλεί τους κυβερνώντες να απαντήσουν: «Συμφωνούν ή όχι με τη διαπίστωση του νέου πρωθυπουργικού συμβούλου: "Το Grexit είναι πολύ επώδυνο (γι' αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο". Ανοίγει όντως "προοπτικές" ένα Grexit;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ