Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα η πρώτη αγωνιστική απάντηση

Στις 7 το απόγευμα, στο χώρο της Καμάρας, ο λαός θα δώσει τη δικιά του απάντηση στην επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή

Η πρώτη αγωνιστική απάντηση του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης, απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ, με πρόσχημα την επιβολή της ειρήνης στην ΠΓΔΜ, και στην εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, δίνεται σήμερα στις 7 το απόγευμα μέσα από την αγωνιστική κινητοποίηση που οργανώνει η Νεανική Δράση για την Ειρήνη στο χώρο της Καμάρας. Παράλληλα η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ενόψει της άφιξης στο Λιμάνι της πόλης, του ΝΑΤΟικού στόλου που αναμένεται να αναλάβει δράση στο πλαίσιο των επεμβατικών σχεδίων στην ΠΓΔΜ, καλεί τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΟΛΘ, αλλά και τους φορείς του νομού και τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να πάρουν θέση μπροστά στην αρνητική εξέλιξη, οριστικής μετατροπής της πόλης ως ορμητήριο για τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε βάρος των γειτονικών λαών και μετατροπής του λιμανιού σε ναύσταθμο του ΝΑΤΟ.

Οπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της αύξησης των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα, ενόψει των εξελίξεων στην ΠΓΔΜ και της σχεδιαζόμενης επέμβασης του ΝΑΤΟ, δύο γαλλικά πλοία που έχουν αποστολή να εφοδιάσουν τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις που βρίσκονται στα Σκόπια, θα φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 26 και 27 Ιούνη, ενώ στις 8 Ιούλη θα αφιχθεί και μια μοίρα οχτώ πολεμικών πλοίων που ανήκουν στη Μόνιμη Ναυτική Δύναμη του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Στο στόλο μετέχουν το ελληνικό αντιτορπιλικό «Κίμων» και 7 φρεγάτες (ισπανική, αμερικάνικη, ιταλική, γαλλική, αγγλική, ολλανδική και τούρκικη).

Μονόδρομος ο αγώνας

Σε αγωνιστική κινητοποίηση λοιπόν, σήμερα Τρίτη στις 7μμ στην Καμάρα και αγωνιστική επαγρύπνηση και δράση, για να μην εμπλακεί η Ελλάδα στο νέο ΝΑΤΟικό έγκλημα κατά της ΠΓΔΜ, να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες φαντάροι και να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για το μισθοφορικό στρατό, καλεί το λαό της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα τους νέους της περιοχής, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. «Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του φιλειρηνικού κινήματος ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια συνιστά μια μόνιμη αιτία έντασης και αποσταθεροποίησης, μια διαρκή απειλή για την ειρήνη και τα δικαιώματα των βαλκανικών λαών και της νεολαίας», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΔΕ και καλεί το λαό να βαδίσει στο μόνο δρόμο που μπορεί να βάλει φρένο στις φιλοπόλεμες επιδιώξεις ΝΑΤΟ - ΕΕ, μπορεί να ανοίξει δρόμους για τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών και των νέων των Βαλκανίων, αυτόν της κοινής και διαρκώς εντεινόμενης αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης λαού και νεολαίας».

Επιστολή της ΚΟΘ προς ΟΛΘ και φορείς

Στο μεταξύ με επιστολή της προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, καλεί να αρνηθούν να γίνουν συνένοχοι στο νέο έγκλημα που ετοιμάζεται. «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο, ετοιμάζεται να δεχτεί πλοία του ΝΑΤΟ στο πλαίσιο των κλιμακούμενων επιχειρήσεων. Θα επιτρέψετε να αμαυρωθεί για μια ακόμα φορά η πόλη και ο λαός της παρέχοντας διευκολύνσεις σε δολοφόνους, όπως έγινε και το 1999;», είναι το ερώτημα που απευθύνει η ΚΟΘ προς τους αρμόδιους διαχειριστές τους Λιμανιού της πόλης που συνεχίζει να αποτελεί το μόνιμο ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δυνάμεων προς τη Βαλκανική και τους καλεί: «Στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας να αρνηθείτε να γίνεται συνένοχοι στο νέο έγκλημα που ετοιμάζεται στην περιοχή».

Παράλληλα με ανακοίνωση που απευθύνει προς τους βουλευτές του νομού, το Νομάρχη, τους δημάρχους, τα Επιμελητήρια, τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το Εργατικό Κέντρο, τους φορείς των εργαζομένων, τους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, η ΚΟΘ του ΚΚΕ τούς καλεί να πάρουν θέση, μπροστά στη νέα επικίνδυνη κλιμάκωση, σημειώνοντας πως «σε τούτη την πόλη κανένας δε δικαιούται να σιωπά, να κάνει πως δε βλέπει το έγκλημα που ετοιμάζεται».

«Η επίσκεψη του ΝΑΤΟικού στόλου δεν είναι "εθιμοτυπική", εντάσσεται στα σχέδια της ετοιμαζόμενης επέμβασης στην ΠΓΔΜ, της αλλαγής των συνόρων και κατακερματισμού των Βαλκανίων σύμφωνα με τις επεξεργασίες των ΝΑΤΟικών εγκεφάλων, που καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας», προειδοποιεί η ΚΟΘ και προκαλεί όλους όσοι «προπαγανδίζουν το όνειρό τους για μια Θεσσαλονίκη "Πρωτεύουσα των Βαλκανίων, κέντρο διείσδυσης στην ενδοχώρα των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής", να πάρουν θέση και να ξεκαθαρίσουν αν αυτές οι πολυεθνικές δυνάμεις του θανάτου που διεισδύουν στη Βαλκανική πραγματοποιούν το όνειρό τους ή όχι».

Επίσης η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ, να εγκαταλείψουν την τακτική του «θαψίματος» των αντιδράσεων του λαού της Θεσσαλονίκης. Να εγκαταλείψουν την τακτική του εξωραϊσμού αυτής της δύναμης θανάτου».

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης ν. Σερρών

Να καταγγείλει το νέο εγχείρημα του ΝΑΤΟ και να παλέψει ώστε αυτό το επιχειρούμενο έγκλημα να μη γίνει πραγματικότητα, να παλέψει ώστε κανένας φαντάρος να μη βρεθεί στη δύσκολη θέση να χτυπήσει ή να χτυπηθεί για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου, να μη συμμετέχει η χώρα μας με κανέναν τρόπο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και κανένας Ελληνας φαντάρος να μην στελεχώσει δύναμη κατοχής, καλεί το λαό του νομού, η Επιτροπή Ειρήνης Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ