Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Απεργούν για δεύτερη βδομάδα

Σήμερα Τρίτη, στις 10.30 π.μ., οι γιατροί του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Με υψηλά ποσοστά ξεκίνησε χθες και η δεύτερη πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για την αποτροπή της παραπέρα υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), που σχεδιάζει η κυβέρνηση, αλλά και για τη μονιμοποίηση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ. Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ, το ποσοστό συμμετοχής στην απεργία έφτασε χθες το 72% πανελλαδικά.

Σήμερα Τρίτη στις 10.30 π.μ. οι γιατροί του ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Σύλλογος των Γιατρών ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) και η Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) συναντιούνται αύριο Τετάρτη (20.6.2001) με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τ. Γιαννίτση και τη διοίκηση του ΙΚΑ. Οι γιατροί του ΙΚΑ θα καθορίσουν την παραπέρα πορεία των κινητοποιήσεών τους σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (21.6.2001).

Εν τω μεταξύ χθες ο ΣΕΥΠΙΚΑ έστειλε ανοιχτή επιστολή με τα αιτήματά του στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Εσωτερικών, στην οποία επισημαίνει: «Η ακολουθούμενη πολιτική και η μη αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που μας ταλαιπωρούν, μας υποβαθμίζουν σαν επιστήμονες, σαν ανθρώπους και οικογενειάρχες».

Οπως επισημαίνουν, τα αιτήματά τους περιλαμβάνουν: Την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την ΠΦΥ και συμμετοχή των γιατρών του ΙΚΑ στην από μηδενική βάση διαμόρφωση ενός νέου σχεδίου. Την αλλαγή της σύμβασης έργου των 5.500 γιατρών του ΙΚΑ που υπηρετούν από 3 - 16 χρόνια χωρίς περίθαλψη και σύνταξη. Τέλος, την έναρξη του διαλόγου για το βαθμολόγιο - μισθολόγιο με καταληκτική ημερομηνία τον Οκτώβρη και εφαρμογή του από 1.1.2001.

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο (16.6.2001) με τον υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου. Ετσι, οι πανεπιστημιακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από όλες τις δραστηριότητές τους και θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση την Πέμπτη (21.6.2001).

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου της Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι και την Παρασκευή (22.6.2001).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ