Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ»
«Παίζουν» και το χαρτί της «θρησκευτικής διπλωματίας»

Επαναβεβαιώνει η κυβέρνηση τα σχέδιά της να διοργανώσει το Μάη «διεθνή συνδιάσκεψη» για τις χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την προστασία τους από μια σειρά απειλές (βλ. τζιχαντιστές). Πρωτοβουλία που μπορεί να αποτελέσει και ιδεολογικό πρόσχημα για μια ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αλλωστε, τελευταία, πληθαίνουν οι διαρροές περί επικείμενης «εαρινής εκστρατείας» στην ευθεία από Λιβύη ως Συρία και Ιράκ, με αφορμή τη δράση του «Ισλαμικού Κράτους».

Συγκεκριμένα, σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά, που κατατέθηκε χτες στη Βουλή προς απάντηση Ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Νικ. Κακλαμάνη, προαναγγέλλεται η συνδιάσκεψη για τον προσεχή Μάη. «Εχω επανειλημμένα τονίσει σε επαφές μου με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, ομολόγους μου υπουργούς Εξωτερικών εντός και εκτός ΕΕ, την αναγκαιότητα ανάληψης συντονισμένης δράσης για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών», αναφέρει ο Κοτζιάς. Σκιαγραφώντας τα της συνδιάσκεψης, προσθέτει πως «θα θέσει στο επίκεντρο της προσοχής αυτούς τους πληθυσμούς, δίνοντας έμφαση στην πολυεθνικότητα, την πολυθρησκευτικότητα και την πολυπολιτισμικότητα που η Ελλάδα υποστηρίζει σε ό,τι αφορά αυτές τις περιοχές».

Σημειωτέον, η κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης έχει τη στήριξη και της Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Ασφάλειας. Παραπέρα, η κυβέρνηση φέρεται να έχει συζητήσει το θέμα με κυβερνήσεις κρατών - μελών της ΕΕ («συντονίζεται» επ' αυτού με Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία), τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, αραβικά κράτη, ιεράρχες του χριστιανισμού, του μουσουλμανισμού και του εβραϊσμού.

Κατά βάση, πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια γεωστρατηγικής αναβάθμισης της ντόπιας αστικής τάξης μέσω και της λεγόμενης «θρησκευτικής διπλωματίας», που επιχειρείται με διττό στόχο: Να βελτιώσει τη θέση της στα παζάρια με τους πιστωτές και να αποκτήσει προβάδισμα στον ανταγωνισμό της με άλλες αστικές τάξεις της περιοχής.

Αλλωστε, η «πρωτοβουλία» συνδέεται με πληροφορίες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας που καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει σε νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, παραχωρώντας αμέσως - αμέσως τη βάση της Σούδας (κρίσιμη υποδομή για την υποστήριξη και διεξαγωγή αεροναυτικών επιχειρήσεων)...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ