Τρίτη 19 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τα 20χρονα της «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ»

Μια πορεία συνεχούς προσπάθειας για να βρίσκεται η εταιρία, σταθερά, στην πρωτοπορία των εκδοτικών επιχειρήσεων, γιορτάστηκε και με την παρουσία της Αλ. Παπαρήγα και του Χαρ. Φλωράκη

Αποψη από την εκδήλωση. Διακρίνονται η Αλ. Παπαρήγα, αριστερά η Λ. Κανέλλη, στο κέντρο ο Κ. Λιάσκας και δεξιά ο διευθυντής του «Ρ» Δ. Κουτσούμπας
Αποψη από την εκδήλωση. Διακρίνονται η Αλ. Παπαρήγα, αριστερά η Λ. Κανέλλη, στο κέντρο ο Κ. Λιάσκας και δεξιά ο διευθυντής του «Ρ» Δ. Κουτσούμπας
Είκοσι χρόνων έγινε η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, η εκδοτική επιχείρηση του ΚΚΕ. Επιχείρηση που εξελίχτηκε, με τη νέα επένδυση στο Κρυονέρι Αττικής, μετά την καταστροφική πλημμύρα στον Περισσό, και σήμερα είναι στην πρωτοπορία των εκδοτικών συγκροτημάτων της χώρας. Με σύγχρονες, τελευταίων προδιαγραφών, εγκαταστάσεις και με στελεχικό και εργατικό δυναμικό έμπειρο, δυναμικό και νεανικό στη συντριπτική πλειοψηφία, που υπόσχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Αυτά τα 20 χρόνια ασφαλώς δεν ήταν εύκολα. Ηταν μια συνεχής προσπάθεια ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού, για να ανταποκρίνεται η επιχείρηση στις πιο απαιτητικές προδιαγραφές. Γι' αυτό και υπήρχε η ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, προχτές, το Σάββατο το βράδυ, στην επετειακή εκδήλωση που έγινε στο Κρυονέρι από τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Μαζί με πλήθος φίλων και συνεργατών της εταιρίας, πελατών, προμηθευτών κλπ., γιορτάστηκαν τα 20χρονα της «Τυποεκδοτικής».

Η εκδήλωση έγινε σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με μεράκι, μπροστά στο χώρο του εργοστασίου, οι εργαζόμενοι, φίλοι και σύντροφοι που συμμετείχαν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ Χαρίλαος Φλωράκης, ενώ παραβρέθηκαν πολλοί προσκεκλημένοι επιχειρηματίες, εκδότες - δημοσιογραφικά στελέχη, προμηθευτές και φίλοι - πελάτες της «Τυποεκδοτικής». Παρών ήταν και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ. Λιάσκας, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας Κρυονερίου Ιωάννης Καλαφατέλης και Δημήτριος Χιώτης, όπως και ο Αστυνόμος Α' κ. Βαρδακώστας από το Αστ. Τμ. Αγ. Στεφάνου.

Ο Δ/νων Σύμβουλος της «Τ» Ι. Μενεμενόγλου απονέμει τιμητική πλακέτα στον Μήτσο Στολίδη
Ο Δ/νων Σύμβουλος της «Τ» Ι. Μενεμενόγλου απονέμει τιμητική πλακέτα στον Μήτσο Στολίδη
Στη σύντομη ομιλία - χαιρετισμό που απηύθυνε από μέρους της διεύθυνσης της εταιρίας ο διευθύνων σύμβουλος Ιορδάνης Μενεμενόγλου, αφού ευχαρίστησε για την παρουσία όλων, στάθηκε σε ορισμένους σταθμούς ανάπτυξης της επιχείρησης, σημειώνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ήταν από τα πρώτα εργοστάσια που πέρασαν τη νέα τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία των εφημερίδων. Η φωτοσύνθεση και η εκτύπωση όφσετ ήταν αλλαγές που σημάδεψαν την παραπέρα ποιοτική αναβάθμιση των εφημερίδων».

Το 1994 με την καταστροφική πλημμύρα, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ χρειάστηκε να ξεκινήσει, σχεδόν, από την αρχή, αλλά με τις εμπειρίες από την προηγούμενη λειτουργία και τη συμβολή όλων των εργαζομένων και την αμέριστη βοήθεια του Κόμματος, η προσπάθεια αυτή προχώρησε με επιτυχία, ώστε σήμερα η επιχείρηση να βρίσκεται στην πρωτοπορία των εκδοτικών επιχειρήσεων! Τυπώνει πολλές καθημερινές και εβδομαδιαίες εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και αναλαμβάνει κάθε είδους εκτυπώσεις και εκδόσεις. Χαρακτηριστικά είναι και τα οικονομικά της στοιχεία: Από 3,4 δισ. δραχμές πωλήσεις το 1997, έφθασε στα 8 δισ. δραχμές το 2000.

Ολη αυτή η θετική πορεία και οι προσπάθειες δεν μπορούσαν να γίνουν χωρίς τη συμβολή όλων των εργαζομένων στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ. Τον κεντρικό ρόλο που έπαιξε το ανθρώπινο δυναμικό, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου σ' αυτήν την 20χρονη διαδρομή, υπογράμμισαν τόσο ο Ιορδάνης Μενεμενόγλου, όσο και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Καλούδης, οι οποίοι και ευχαρίστησαν ξεχωριστά «τους εργαζόμενους απ' όλους τους παράγοντες που μας επηρέασαν και μας συνόδεψαν στα παιδικά, εφηβικά και νεανικά χρόνια της επιχείρησης μέχρι σήμερα».

Ο Χ. Φλωράκης μπροστά στον πίνακα με τις εφημερίδες, περιοδικά και άλλες εκδόσεις που «βγαίνουν» στην «Τ»
Ο Χ. Φλωράκης μπροστά στον πίνακα με τις εφημερίδες, περιοδικά και άλλες εκδόσεις που «βγαίνουν» στην «Τ»
«Από την πρώτη στιγμή που αποφασίστηκε η ίδρυση της παραγωγικής μας μονάδας ήταν καθαρό ότι το βασικότερο στήριγμα, το βασικότερο πλεονέκτημά μας ήταν και παραμένει η ιδιαίτερη ταύτιση των εργαζομένων με τους στόχους του εργοστασίου», θα πει ο Μ. Καλούδης, για να αναφέρει ότι, σήμερα, στην επιχείρηση εργάζονται 245 άτομα, από τα οποία 80 σε νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν με την τελευταία επένδυση που ακολούθησε την καταστροφική πλημμύρα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της αναφοράς στην ιδιαίτερη προσφορά, στα 20 αυτά χρόνια της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, του Μήτσου Στολίδη - πρώτου διευθυντή και σημερινού προέδρου της εταιρίας - «έναν άνθρωπο που σημάδεψε με την παρουσία του την πορεία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ στο ξεκίνημά της, αλλά και συνέβαλε στη δημιουργία αξιόλογων στελεχών για την επιχείρησή μας», όπως υπογράμμισε ο Ιορδάνης Μενεμενόγλου απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα. Ανάλογες ήταν και οι στιγμές της απονομής τιμητικής πλακέτας στους... 20άρηδες της «Τυποεκδοτικής»: Ιορδάνη Μενεμενόγλου, Κική Καλακώνα (από την Προεκτύπωση), Γιώργο Τριανταφύλλη (από τις τεχνικές υπηρεσίες) και Μπάμπη Καλάβριο («πιάστης»).

Η επετειακή εκδήλωση που περιλάμβανε πλούσια εδέσματα, καλό κρασί και μουσική, συνεχίστηκε για πολλές ώρες μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα, με πολύ κέφι από όλους τους συμμετέχοντες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ