Τρίτη 24 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
«Στο πόδι» η Λευκάδα για την υποβάθμιση του νοσοκομείου

Μαζική συγκέντρωση και πορεία το περασμένο Σάββατο

Από τη διαδήλωση στη Λευκάδα
Από τη διαδήλωση στη Λευκάδα
Παλλευκαδική συγκέντρωση ενάντια στην υποβάθμιση του νοσοκομείου και των άλλων δομών Υγείας της Λευκάδας έγινε το Σάββατο στην πλατεία του Αγίου Μηνά. Στη συγκέντρωση καλούσαν φορείς και σωματεία, ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Στη συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς οι: Νίκος Σταματέλος εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Αρης Ροντογιάννης πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Δημήτρης Πουρνής από το φοιτητικό σύλλογο του ΤΕΙ, Αλέξανδρος Βεροιώτης πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Παντελής Βερροιώτης από το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, Σπύρος Ζαμπάτης εκ μέρους της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, Φίλιππος Κούρτης πρόεδρος της ΕΛΜΕ και Ευγενία Κολυβά από το Σύνδεσμο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χρήστος Βεργίνης. Ξεκίνησε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όλους τους υγειονομικούς που βρίσκονταν την ίδια ώρα στους δρόμους, απαιτώντας δημόσια δωρεάν Υγεία για το λαό, στη Δυτική Αττική, στη Νάουσα, στην Ικαρία και σε άλλες περιοχές. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στη Γέφυρα του Πόντε, στην είσοδο της πόλης, την οποία απέκλεισαν συμβολικά. Τα αιτήματα της κινητοποίησης ήταν:

  • Να μην κλείσει κανένα τμήμα, κλινική ή δομή του ΠΕΔΥ στο νησί.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής εργασίας όλων των ειδικοτήτων.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Κατάργηση των πληρωμών, εισιτηρίων, συμμετοχών για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
  • Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων χαρατσιών στην Υγεία - Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του νοσοκομείου και των υγειονομικών μονάδων του ΠΕΔΥ, από τον κρατικό προϋπολογισμό κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ