Κυριακή 22 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η πρόταση της ΔΑΣ στις Γενικές Συνελεύσεις

Μπροστά στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ - ΟΤΑ, οι δυνάμεις της ΔΑΣ καλούν τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ να υιοθετήσουν την εξής πρόταση: Να πάρει απόφαση η Γενική Συνέλευση να στηθούν δύο κάλπες.

  • Στην 1η κάλπη να ψηφίσουν μόνιμοι, ΙΔΑΧ, εργαζόμενοι από τους προσωρινούς πίνακες, όλοι αυτοί που, σε τελική ανάλυση, η ηγεσία της ΠΟΕ - ΟΤΑ ισχυρίζεται ότι έχουν δικαίωμα ψήφου με βάση το καταστατικό της.
  • Στη 2η κάλπη να ψηφίσουν όλοι οι συμβασιούχοι και στο Συνέδριο να τεθεί η πρόταση, ώστε στο συνολικό αριθμό ψηφισάντων του Σωματείου να προσμετρηθεί και αριθμός των ψηφισάντων της 2ης κάλπης. Δηλαδή, να νομιμοποιηθούν και οι αντιπρόσωποι που προκύπτουν από τους ψηφίσαντες της 2ης κάλπης. (Εννοείται ότι θα συνταχθεί και θα υπογραφεί από την εφορευτική επιτροπή ξεχωριστό πρακτικό για την 1η και ξεχωριστό για τη 2η κάλπη).

«Με τον τρόπο αυτό - σημειώνει η ΔΑΣ - θα δώσουμε τη μάχη για την ισότιμη συμμετοχή των συμβασιούχων και μέσα στο Συνέδριο κι αν η πρόταση αυτή υιοθετηθεί από το Συνέδριο, στην πραγματικότητα οι Γενικές Συνελεύσεις θα έχουν επιβάλει στην πράξη το δικαίωμα των συμβασιούχων να ψηφίζουν και να είναι ισότιμα μέλη. Θα έχουμε κάνει ένα βήμα στην ενότητα των εργαζομένων, στην ενιαία πάλη για το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Συνεπώς είναι κρίσιμο ζήτημα οι Γενικές Συνελεύσεις, όλοι οι συνάδελφοι να υπερψηφίσουν αυτήν την πρόταση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρόταση προς όλες τις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων στους δήμους (2015-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org