Πέμπτη 19 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η παρέμβαση των σωματείων για την ανεργία

Στις 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας

Από παλιότερη κινητοποίηση για την ανεργία

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση για την ανεργία
Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους διεκδικούν συνδικάτα της Αττικής με την παρέμβαση που οργανώνουν σήμερα, Πέμπτη, στις 4 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Η παρέμβαση οργανώνεται από τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Τροφίμων - Ποτών και τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο. Κάλεσμα στην κινητοποίηση έχουν απευθύνει η Επιτροπή Ανέργων ΑμεΑ, η Επιτροπή Ανέργων και η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας και το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτων Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ. Επίσης, η ΟΓΕ καλεί τους Συλλόγους και τις Ομάδες της στην Αττική να πάρουν μέρος.

Σήμερα, επίσης, η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και τα προεδρεία των κλαδικών συνδικαλιστικών οργανώσεων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κέρκυρα, Ιωάννινα και Ζάκυνθο θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου τις διεκδικήσεις τους για μέτρα προστασίας των ανέργων και για άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η συνέντευξη θα δοθεί στις 11 π.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια, 7ος όροφος).

Στο μεταξύ, παρέμβαση στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσα, για τα προβλήματα των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία, έκαναν χτες το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο των Ναυπηγοξυλουργών και το Σωματείο Εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».

Να σημειωθεί ότι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αναμονή για την καταβολή της μισθοδοσίας του περασμένου μήνα. Από το Μάη του 2014, όταν τη λειτουργία των ναυπηγείων ανέλαβε το Πολεμικό Ναυτικό, οι εργαζόμενοι υπέστησαν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς. Τώρα, μένουν απλήρωτοι για μια ακόμα φορά, ενώ παραμένει άλυτο το πρόβλημα της ασφάλισης από τον Απρίλη του 2012.

Επίσης: Στη Λαμία, κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ οργανώνει σήμερα, στις 11 π.μ., το Σωματείο Οικοδόμων. Συγκέντρωση ανέργων και απλήρωτων οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ΕΚΛ. Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ