Τετάρτη 18 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Βλέπει εσωκομματική κρίση και... ατζέντα Καμμένου στον ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στη συγκυβέρνηση για κρίση και «πολυφωνία» στο εσωτερικό της έκανε χτες ο Στ. Θεοδωράκης, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την κολεγιά του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Σχολιάζοντας την επερχόμενη συνάντηση Μέρκελ - Τσίπρα, εξέφρασε την ευαρέσκειά του, πετώντας ωστόσο σπόντες ότι «κάποιοι στην Ελλάδα δε χαίρονται για αυτή τη συνάντηση. Μιλάω για όλους αυτούς, που προσπαθούν τον τελευταίο καιρό να τορπιλίσουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις», παραπέμποντας ουσιαστικά π.χ. στις δηλώσεις Καμμένου εναντίον Σόιμπλε και Σουλτς.

Ανάλογες αιχμές εμπεριείχε και ανακοίνωση του Ποταμιού σχετικά με τις ανακοινώσεις της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου περί συγκρότησης Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος: «Στο νέο της ρόλο ως υπερυπουργός Οικονομικών, υιοθετεί την ατζέντα Καμμένου. Τη στιγμή, που ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών δε μιλούν για κούρεμα του χρέους, η Πρόεδρος της Βουλής συγκροτεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και εξακολουθεί να μιλάει για "επονείδιστο χρέος". Προσχώρησε στους ΑΝΕΛ η Πρόεδρος της Βουλής; Λειτουργεί ως αρχηγός κάποιας συνιστώσας, κόντρα στην κυβερνητική γραμμή ή πρόκειται για άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα από αυτές, που της αρέσουν;».

Εξάλλου, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο επικεφαλής του, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο «για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», σχολίασε ότι τα 32 από τα 37 άρθρα του «είναι, κυρίως, για να αντιμετωπίσουν την κομματική και κυβερνητική κρίση». Ανέφερε επίσης ότι «το ποσό, που λέει η κυβέρνηση, ότι θα διαθέσει για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης είναι πάρα πολύ μικρό. Μιλάμε για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ, οπότε δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: 'Η για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με 200 εκατομμύρια ευρώ ή υπάρχει ανθρωπιστική κρίση αλλά επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε λεφτά, πετάμε απλώς κάποια ψίχουλα στους φτωχούς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ