Κυριακή 15 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ - ΜΕΝΙΔΙ - ΦΥΛΗ
Πυκνώνουν οι παρεμβάσεις των φορέων για την Υγεία

Συγκέντρωση το ερχόμενο Σάββατο, στο Περιστέρι. Δηλώσεις στήριξης από τους δημάρχους Πετρούπολης και Χαϊδαρίου

Από τις κινητοποιήσεις το 2013 για να μην κλείσει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
Από τις κινητοποιήσεις το 2013 για να μην κλείσει το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι τοπικές κινητοποιήσεις στους δήμους της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής. Οι παρεμβάσεις θα κορυφωθούν με συγκέντρωση το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο Περιστερίου. Μέχρι τότε, καθημερινά γίνονται εξορμήσεις σε τοπικά καταστήματα ΟΑΕΔ, ιατρεία ΙΚΑ, χώρους δουλειάς και γειτονιές, καθώς και πικετοφορίες: Στο Χαϊδάρι αύριο, στην Αγία Βαρβάρα την Τρίτη και στο Αιγάλεω την Παρασκευή. Κινητοποίηση επίσης θα γίνει την Τρίτη, στις 10 π.μ., στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.

Αύριο, Δευτέρα, είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των φορέων Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας, ενώ ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ακόμα δεν έχει δώσει απάντηση στο αίτημα για συνάντηση.

Στο πλευρό τους οι αγωνιστικές δημοτικές αρχές

Αποφάσεις στήριξης της πάλης των φορέων για «Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία για όλο το λαό», πήραν την προηγούμενη εβδομάδα τα δημοτικά συμβούλια Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, σε δήλωσή του επισημαίνει: «Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των δεκάδων φορέων για να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας και κυρίως για να αναπτυχθούν δράσεις και αγώνες. Απαιτούμε να έχουν πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας όλοι όσοι έχουν ανάγκη. Το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του αποφάσισε τη συμμετοχή του δήμου και τη στήριξη με κάθε τρόπο αυτού του αγώνα. Καλούμε το λαό της περιοχής να ξεσηκωθεί και να αγωνιστεί, μαζί με τους φορείς του, για τη διεκδίκηση υψηλού επιπέδου, δημόσιας, δωρεάν Υγείας».

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, επίσης δηλώνει: «Η ανάκτηση των απωλειών και η διεκδίκηση μέτρων ουσιαστικής ανακούφισης του λαού πρέπει να είναι στις προτεραιότητες της πάλης σωματείων, μαζικών φορέων, συνολικά του εργατικού και λαϊκού κινήματος και σε αυτή τη βάση στηρίξαμε στον δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα για την Υγεία.

Θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε τρόπο, όπως εξάλλου κάναμε και στο παρελθόν, τόσο με τον αγώνα μας για την επαναλειτουργία των Ιατρείων του ΠΕΔΥ στην πόλη μας, όσο και με τη στήριξή μας στο αγώνα των εργαζομένων στο "Αττικό" Νοσοκομείο.

Καλούμε το λαό να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση των νέων αντιλαϊκών μέτρων και να δημιουργήσει τους όρους αντεπίθεσης, προκειμένου ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, με την Υγεία να αποτελεί καθολικό και δωρεάν δικαίωμα για όλους, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση».

Νομιμοποιούν την επιχειρηματική δράση

Στον αντίποδα, στο δήμο Αιγάλεω, χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της δημοτικής αρχής, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Απορρίπτοντας την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για στήριξη των κινητοποιήσεων και της συγκέντρωσης που θα γίνει το Σάββατο, εξαπέλυσε επίθεση λέγοντας ότι δεν πρέπει να καταδικάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία στην Υγεία! Ετσι καθαγιάζεται η επιχειρηματική δράση στην Υγεία, δήθεν για να γίνει πιο «ανταγωνιστικός» ο κρατικός τομέας. Καθόλου τυχαία και στις περιοχές της Δυτικής Αττικής τα ιδιωτικά κέντρα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια, με τις λαϊκές οικογένειες να αναγκάζονται να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Προκαλώντας τον κοινό νου και προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις, η δημοτική αρχή έφτασε να κατηγορεί τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ότι δήθεν «τώρα θυμήθηκε να κινητοποιηθεί». Στο αποκορύφωμα, μάλιστα, είπε ότι «το πρόβλημα δεν είναι της ΕΕ αλλά του καπιταλισμού».

Οι διεκδικήσεις
  • Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας σε όλους τους δήμους, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.
  • Να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής («Αγία Βαρβάρα») πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
  • Να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και να λειτουργήσει ως Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.
  • Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τα νοσοκομεία «Αττικόν» και Κρατικό Νίκαιας και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
  • Να μην προχωρήσει η Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγεί στο κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων και θυσιάζει ασθενείς και εργαζόμενους για τα κέρδη των επιχειρηματιών και των ΜΚΟ.
  • Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμιά προϋπόθεση, σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Δ. Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ