Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι «σημαντικές προκλήσεις» στη νότια πτέρυγα της λυκοσυμμαχίας

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με σημαντικές προκλήσεις στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας, που απαιτούν το μερίδιό τους από την προσοχή μας στην υποστήριξη των συμμαχικών στόχων της ασφάλειας στη θάλασσα». Τάδε έφη αντιναύαρχος P. D. Hudson, διοικητής των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ (ΝΑΤΟ Allied Maritime Command, MARCOM), ο οποίος πριν από μερικές μέρες επισκέφτηκε επί διήμερον την Ελλάδα, συναντήθηκε με τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, πραγματοποιώντας παράλληλα μια άτυπη επιθεώρηση δομών του Πολεμικού Ναυτικού, επισκεπτόμενος το ΓΕΝ, ελληνικά πολεμικά πλοία, το Ναύσταθμο Κρήτης και το ΝΑΤΟικό Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη MARCOM, Hudson και Αποστολάκης «συζήτησαν το Σχέδιο Δράσης Ετοιμότητας (Readiness Action Plan) του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας (Very High Readiness Joint Task Force), θέματα ναυτικής ισχύος, την ασφάλεια κατά μήκος της νότιας πτέρυγας του ΝΑΤΟ, τις εξελίξεις στο Πολεμικό Ναυτικό, την περιφερειακή στρατιωτική συνεργασία και την επιχείρηση καταπολέμησης της τρομοκρατίας του ΝΑΤΟ, "Active Endeavour"».

Ούτε η επίσκεψη του ΝΑΤΟικού διοικητή στην Ελλάδα ήταν τυχαία στο χρόνο που ήρθε, ούτε όσα συζητήθηκαν είναι άσχετα με τις τελευταίες εξελίξεις στο διεθνές περίγυρο και τις διαρροές ότι επίκειται νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών. Εκστρατεία όπου, όπως όλα δείχνουν, θέλει να παίξει ενεργό ρόλο και η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, για τα συμφέροντα των αστών. Ο λαός να επαγρυπνεί. Η συνέχιση της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς όχι απλά δεν φέρνει κανένα όφελος αλλά γεννά μόνο κινδύνους για τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλες ΝΑΤΟικές ασκήσεις με ελληνική εμπλοκή(2022-02-23 00:00:00.0)
Ξανοίγεται στις θύελλες που σπέρνει το ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο(2018-11-13 00:00:00.0)
Εδρεψε δάφνες στη διοίκηση ΝΑΤΟικής αρμάδας...(2017-01-21 00:00:00.0)
Τα πλάνα για κυριαρχία στις θαλάσσιες ζώνες στρατηγικής σημασίας(2017-01-07 00:00:00.0)
Ενισχύθηκε με πρόσθετα πλοία η δύναμη της λυκοσυμμαχίας(2016-03-17 00:00:00.0)
Ρωσικοί προβληματισμοί για το στόλο(1995-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ