Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμάζονται τροποποιήσεις στο δανεισμό των κομμάτων

Την αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τον τραπεζικό δανεισμό - μέτρο που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της κυβέρνησης προς τους ...«θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) - προαναγγέλλουν οι υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Επικρατείας με έγγραφα που διαβίβασαν στη Βουλή και έγιναν γνωστά χτες. Πρόκειται για γραπτές απαντήσεις που έδωσαν οι δύο υπουργοί σε ερώτηση κόμματος με την οποία ζητούσε την κατάθεση στοιχείων για το αν χαρίστηκαν δάνεια «σε κόμματα εξουσίας».

Οπως αναφέρει ο Ν. Βούτσης, «προσανατολιζόμαστε - στο πλαίσιο μιας συνολικής νομοθετικής πρωτοβουλίας για το καθεστώς των πολιτικών κομμάτων, από κοινού με τα συναρμόδια υπουργεία - στη μεταρρύθμιση του ισχύοντος για τον τραπεζικό δανεισμό των πολιτικών κομμάτων πλαισίου, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφάνειας».

Ο υπουργός Επικρατείας προσθέτει ότι: «Στον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση προς τους Ευρωπαίους εταίρους και τα θεσμικά όργανα συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η περαιτέρω αυστηροποίηση της νομοθεσίας που αφορά τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων με την καθιέρωση ανώτατων επιπέδων δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ