Πέμπτη 12 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αντιλαϊκοί κανόνες της ΕΕ δεν αλλάζουν υπέρ των λαών με διαπραγματεύσεις

Παρέμβαση του Κ. Παπαδάκη στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 19 - 20/3

Η «ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση», το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και οι Συστάσεις για κάθε χώρα, που θα αποτελέσουν από τα κύρια αντικείμενα του Εαρινού Συμβουλίου της ΕΕ, συγκροτούν τα μνημόνια διαρκείας, τους σιδερένιους μηχανισμούς εποπτείας και πειθαρχίας στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ, είτε έχουν μνημόνιο είτε όχι. Οσοι εξυμνούν την ΕΕ, όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δέχονται όλους τους αντιλαϊκούς κανόνες της, παραπλανούν το λαό όταν ισχυρίζονται ότι θα τους αλλάξουν προς όφελος των λαών με διαπραγματεύσεις. Τα παραπάνω τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στη συζήτηση σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 19 - 20 Μάρτη, αναφέροντας στην τοποθέτησή του τα εξής:

«Το Εαρινό Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, τις Συστάσεις ανά χώρα, το Σύμφωνο Σταθερότητας, που αποτελούν μνημόνια διαρκείας με σιδηρά πειθαρχία απέναντι στις ανάγκες των λαών. Ακόμα και η ισχυρή Γαλλία, χωρίς μνημόνιο, ετέθη υπό επιτήρηση. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία δεν έχουν πλέον μνημόνιο, έχουν όμως διπλή εποπτεία, η μια "μετά από το μνημόνιο" και η άλλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

Ανεξάρτητα από όποιες διαφοροποιήσεις, όποιος δέχεται την ΕΕ, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δέχεται τους αντιλαϊκούς κανόνες και μηχανισμούς τους που υπηρετούν τα μονοπώλια. Οσοι, όπως η ελληνική κυβέρνηση, ισχυρίζονται ότι θα τους αλλάξουν με διαπραγματεύσεις εντός των τειχών παραπλανούν.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση χειρότερη γίνεται, καλύτερη όχι. Δεν μπορεί να λύσει ούτε τα πιο επείγοντα λαϊκά προβλήματα επιβίωσης. Μόνο στην αποδέσμευση από αυτήν και τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης βρίσκεται η ελπίδα των λαών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ