Τρίτη 10 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαφές του Αλ. Τσίπρα

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, όπου θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΟΣΑ και θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του, Α. Γκουρία. Η ομιλία του Αλ. Τσίπρα θα εστιάσει στις αναδιαρθρώσεις που η κυβέρνηση στοχεύει να υλοποιήσει, στόχος για τον οποίο έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΟΟΣΑ.

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αναφέρει ότι «θα συζητήσουν το πώς η Ελλάδα θα αξιοποιήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Στο μεταξύ, το Σαββατοκύριακο ο Αλ. Τσίπρας είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρ. Ολάντ, και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός επισήμανε στον επικεφαλής της ΕΚΤ ότι αυτή, ως αυτόνομος οργανισμός, πρέπει να αντιμετωπίζει το ίδιο τη χώρα ανεξάρτητα αν ο υπουργός Οικονομικών ονομάζεται Γ. Σουρνάρας, Γκ. Χαρδούβελης ή Γ. Βαρουφάκης. Με τον Πρόεδρο της Γαλλίας φέρεται να συμφώνησαν για στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς, όπως και να υπάρξει άμεση συνάντηση στο Παρίσι μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών, ενώ θα υπάρξει και συνάντησή τους στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ