Κυριακή 17 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Δυσβάσταχτος ο «Ολυμπιακός» λογαριασμός

«Είναι βέβαιο ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 θα κοστίσουν πολύ ακριβά. Θα τους "χρυσοπληρώσουμε"»!

Μιά αποκαλυπτική φράση από συζήτηση που είχαμε πριν από μερικούς μήνες με αρμόδιο παράγοντα που ασχολείται με την προετοιμασία της διοργάνωσης, που επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς το κόστος των Ολυμπιακών έργων και παρεμβάσεων αυξάνεται συνεχώς.

Τον Ιούνη του 2000 η κυβέρνηση παρουσίασε μια πρώτη εκτίμηση για το κόστος των κρατικών δαπανών (κρατικός προϋπολογισμός και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) που θα δαπανηθούν για την Ολυμπιάδα. Σύμφωνα λοιπόν με εκείνον τον προϋπολογισμό, θα χρειαζόταν 1,15 τρισ. δρχ. για τα Ολυμπιακά έργα και δράσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ομως, πριν από μερικές μέρες διά στόματος υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Χρ. Πάχτα έγινε γνωστό ότι ήδη ο προϋπολογισμός έχει φτάσει το 1,5 τρισ. δρχ. και γίνονται προσπάθειες για «να μην ξεπεράσει αυτό το ποσό»...

Τα παραπάνω ποσά δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν (προς τα πάνω) αρκετές φορές, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εκτιμήσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για τελικό κόστος που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 2,5 τρισ. δρχ.!

Σήμερα παρουσιάζουμε τον προϋπολογισμό των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών - Επικοινωνιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ μιλά στο «Ρ», για τα οικονομικά της Ολυμπιάδας ο Γ. Μαγγανάς, οικονομολόγος, μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων της ΚΕ του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ