Παρασκευή 6 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Η θέση του απεξαρτημένου δεν είναι στη φυλακή

Στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου παραμένει ο Γιώργος, πρώην εξαρτημένος, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρόγραμμα απεξάρτησης στη μονάδα ΚΕΘΕΑ - ΟΞΥΓΟΝΟ και σήμερα είναι καθαρός, εργαζόταν και αγωνιζόταν για τη ζωή του. Η απόφαση για την 8χρονη φυλάκισή του, για αδικήματα που διέπραξε όσο ήταν εξαρτημένος, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις από φορείς, ανάμεσά τους και το παράρτημα του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών στην Πάτρα.

«Πώς είναι δυνατόν, ένα κράτος να στέλνει στη φυλακή έναν άνθρωπο για παραβάσεις που διέπραξε στο παρελθόν και ενώ βρισκόταν παγιδευμένος στον κόσμο των ουσιών; Ο Γιώργος έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα και κατάφερε να ξεφύγει από την κόλαση των ναρκωτικών, δεν κατάφερε, όμως, να ξεφύγει από το δίχτυ της Δικαιοσύνης, που τον στέλνει να εκτίσει την ποινή του, με μεγάλο κίνδυνο να ακυρωθεί ο αγώνας που έδωσε ο ίδιος και η οικογένειά του τα τελευταία χρόνια», αναφέρει το ΕΣΥΝ Πάτρας.

«Η θέση του ΕΣΥΝ είναι ότι όλοι οι απεξαρτημένοι να παίρνουν αναστολή για αδικήματα, που διέπραξαν όσο βρίσκονταν στη χρήση ουσιών(...). Η θέση του εξαρτημένου δεν είναι στη φυλακή, αλλά σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης και η θέση του απεξαρτημένου μέσα στην κοινωνία και όχι στο κοινωνικό περιθώριο ή στη φυλακή».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ