Πέμπτη 5 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
11η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών

Στη Φρανκφούρτη, στις 7 - 8 Μάρτη 2015, θα πραγματοποιηθεί η 11η Συνάντηση Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών Νεολαιών, που φέτος φιλοξενείται από τη SDAJ (Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία). Το θέμα της Συνάντησης είναι: «70 χρόνια μετά την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών: Ο καπιταλισμός εξακολουθεί να προκαλεί κρίσεις, πολέμους, το φασισμό. Η ελπίδα για τη νεολαία βρίσκεται στο σοσιαλιστικό αύριο». Στο πλαίσιο της Συνάντησης θα διεξαχθεί επίσης θεματικό σεμινάριο με τίτλο «Ο αγώνας ενάντια στην ανεργία των νέων, στην επισφαλή εργασία και την επίθεση στην Τεχνική Εκπαίδευση. Η απάντησή μας στην κρίση», ενώ οι αντιπρόσωποι θα τιμήσουν και την 8η Μάρτη.

Η KNE θα εκπροσωπηθεί από τους Θοδωρή Χιώνη, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Τάσο Γαλανόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, και Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του ΚΣ.

Οι Ευρωπαϊκές Συναντήσεις των Κομμουνιστικών Νεολαιών, οι οποίες ξεκίνησαν πριν από δέκα περίπου χρόνια με πρωτοβουλία της ΚΝΕ, έχουν πλέον κατοχυρωθεί ως σημαντικός χώρος ανταλλαγής σκέψεων, συντονισμού των προσπαθειών των Κομμουνιστικών Νεολαιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ