Τρίτη 3 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
«Αλέξη προχώρα, και εμείς είμαστε εδώ... »

Εκκληση στον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα, να μην καθυστερήσει λεπτό τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, κάνει για άλλη μια φορά το Ποτάμι, κάνοντάς του καθαρό ότι θα στον στηρίξει όποτε χρειαστεί στη Βουλή.

Με αφορμή τα όσα έγιναν στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας: «Με έκπληξη ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι το 40% των στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε τελικά κατά της συμφωνίας και του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που συνομολογήθηκε με τους εταίρους στο τελευταίο Eurogroup. Οι συσχετισμοί όμως στους κομματικούς μηχανισμούς δεν πρέπει να ακυρώσουν για άλλη μια φορά τις αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα. Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή στήριξη. Να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για το συμφέρον των πολλών», λένε στο Ποτάμι, εννοώντας βεβαίως τα συμφέροντα των αστών.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Στ. Θεοδωράκης γνωστοποίησε χτες ότι ζήτησε συνάντηση από τον Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσουν για τις εξελίξεις στα δημοσιονομικά και τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές. Εμφανίστηκε, δε, προβληματισμένος για το γεγονός ότι η συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση στο Γιούρογκρουπ δεν έτυχε ευρείας αποδοχής στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ελπίζουμε, αυτός ο διχασμός να μην επικρατήσει και στην κυβέρνηση. Αν και υπάρχουν σημάδια ότι υπουργοί της κυβέρνησης συμπεριφέρονται περισσότερο ως αρχηγοί συνιστωσών, παρά ως υπουργοί μιας εθνικής κυβέρνησης».

Μπρος στα νομοσχέδια που φέρνει η Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να τα υπερψηφίσει. «Εμείς θα βλέπουμε και θα αποφασίζουμε», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, καλώντας την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή και τη συμφωνία που υπέγραψε στο Γιούρογκρουπ, της έταξε: «Εμείς λοιπόν λέμε να τολμήσουν να φέρουν τη συμφωνία μέσα στη Βουλή και νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα από αυτό το 55-45 που είχε η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ