Σάββατο 28 Φλεβάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η διαφημιστική απάτη και ο κομπάρσος... «ΑΝΤΑΡΣΥΑ / Αλαβάνος»

Τις τελευταίες ημέρες πριν τη νέα συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - AΝΕΛ για παράταση και επέκταση του μνημονίου, οι ομάδες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ / Αλαβάνου και η παράταξή τους στα πανεπιστήμια, η ΕΑΑΚ, μαζί με την παράταξη της κυβέρνησης (την ΑΡΕΝ), κατέθεσαν σε περισσότερους από 70 συλλόγους ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ψηφίσματα στήριξης της διαπραγμάτευσης αυτής και μάλιστα καλούσαν σε συμμετοχή στις κυβερνητικές συγκεντρώσεις.

Πότε κάποιος είναι κομπάρσος;

Οταν την ώρα που ο Βαρουφάκης δηλώνει για τη διαπραγμάτευση «συμφωνούμε με το 70% του μνημονίου και 30% μέτρα του ΟΟΣΑ», εσύ -ΑΝΤΑΡΣΥΑ- καλείς τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν αυτήν τη διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ.

Οταν την ώρα που από τις προγραμματικές δηλώσεις ο νέος πρωθυπουργός δηλώνει «σεβόμαστε τις δεσμεύσεις και τους κανόνες της ΕΕ», εσύ γράφεις στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «να γίνει σαφές ότι απέναντι στο διευθυντήριο της ευρωλιτότητας δεν υπάρχει μόνο η κυβέρνηση. Υπάρχει και ένας λαός που βροντοφωνάζει "Ούτε βήμα πίσω"». Αν αυτό δεν είναι ξεκάθαρη προσπάθεια να στοιχηθεί ο λαός και το κίνημά του πίσω από μια αστική κυβέρνηση και τους αντιλαϊκούς στόχους της, τότε τι είναι;

Οταν δίπλα στα πανό και τις σημαίες σου έχεις στην ίδια αλυσίδα όλη την αφρόκρεμα της «εθνικής ενότητας» και, άσχετα με το περιτύλιγμα, ενώνεις και εσύ τη φωνή σου με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία της «εθνικής αντιπροσωπείας», όπως ο τέως «Βασιλιάς» Κοκός, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος κ.ά.

Οταν πριν 3 μήνες καταψήφιζες σε όλες τις σχολές της χώρας το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ γιατί είχε «ρηχό περιεχόμενο» αλλά τώρα δεν είχες κανένα πρόβλημα να κατέβεις σε συλλαλητήριο με σύνθημα «ψωμί, σουβλάκι και Γιάννη Βαρουφάκη».

Οταν σε αυτά τα ψηφίσματα που μας έφερες στα ΔΣ είχες αίτημα τον αγώνα κόντρα στους εκβιασμούς της «γερμανικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΕΚΤ», ξεχνώντας -όχι τυχαία- το ΔΝΤ και παρουσιάζοντας τα υπόλοιπα κοράκια εκτός της Γερμανίας ως φίλους μας. Μήπως θέλεις αγώνα με τις ΗΠΑ κόντρα στη Γερμανία; Με την «ποσοτική χαλάρωση» κόντρα στην «δημοσιονομική πειθαρχία»;

Με μία λέξη, κομπάρσος είναι οι ομάδες «ΑΝΤΑΡΣΥΑ / Αλαβάνου».

Πότε κάποια είναι απατημένη σύζυγος;

Ετσι ένιωσες όταν είδες το «e-mail Βαρουφάκη» στη θέση του «e-mail Χαρδούβελη»...

Οταν διαβάζεις για ιδιωτικοποιήσεις, μειώσεις δαπανών, νέα φοροληστεία του λαού, στήριξη ελαστικών σχέσεων εργασίας, στήριξη των voucher των 500 ευρώ και ξέρεις ότι για όλα αυτά εσύ την προηγούμενη βδομάδα καλούσες σε συγκεντρώσεις.

Οταν μιλάς για «αισιόδοξες εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας» και μετά ακούς τον ίδιο υπουργό να λέει ότι η ΑΔΙΠ (όργανο που πρότεινε το Σχέδιο «Αθηνά 1» και 2) είναι αξιόπιστος οργανισμός, ότι οι γονείς που τα παιδιά τους θέλουν μετεγγραφή έπρεπε να προσέχουν τι δήλωσαν στο μηχανογραφικό, ότι θα προωθήσουμε τον Ευρωπαϊκό Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι δε θέλουμε να πειράξουμε το υποχρεωτικό όριο σπουδών...

Οταν σε ανακοινώσεις μετά τις εκλογές έλεγες: «Από τις 25 Γενάρη έχουμε πρωτοφανείς αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Από τη μία πλευρά έχουμε την κατάρρευση της δεξιάς (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και από την άλλη έχουμε την αριστερά που συγκεντρώνει ποσοστά κοντά στο 43%». Αριστερά, λοιπόν, η κυβέρνηση που συμφώνησε σε παράταση και επέκταση του μνημονίου;

Οταν ακόμα και μετά το «κέρατο» επιμένεις... και τρέχεις από πίσω του. Γιατί δε σου έφτανε που καλούσες σε συλλαλητήρια την ώρα που μαγειρευόταν η επέκταση του μνημονίου, τώρα λες όλοι στο δρόμο για να μην ακυρωθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ! Δηλαδή ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα γεμάτο νέα προνόμια για το κεφάλαιο, που θα τα παίρνει από τους φτωχούς για να τα δίνει στους εξαθλιωμένους. Οχι τόσος αντικαπιταλισμός... θα μας πέσει βαρύς.

Οταν απλά λέγεσαι... «ΑΝΤΑΡΣΥΑ / Αλαβάνος»...

Υ.Γ.: Είναι καιρός όσοι νέοι προβληματίζονται ριζοσπαστικά και έχουν γνήσια αγωνία για το μέλλον του λαϊκού και του φοιτητικού κινήματος, να πάρουν τα μέτρα τους. Δεν τους ταιριάζει ο ρόλος του κομπάρσου... Ας αφήσουν εκεί τον Δελαστίκ και την υπόλοιπη ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Σ. Σ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παντελής ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ(2019-07-06 00:00:00.0)
Τα πράγματα θα είναι καλύτερα την επόμενη μέρα, αν εκτός από το ΚΚΕ υπάρχει κι άλλη αριστερή δύναμη στη Βουλή, όπως το κόμμα του Βαρουφάκη...(2019-06-27 00:00:00.0)
Συντηρώντας χρεοκοπημένες αυταπάτες(2015-10-11 00:00:00.0)
Για τη στάση των άλλων δυνάμεων απέναντι στην πρόταση του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων(2015-03-12 00:00:00.0)
Οταν οι μάσκες πέφτουν...(2015-01-06 00:00:00.0)
Το «αγωνιστικό μέτωπο» διαχείρισης(2013-06-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ