Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κεφαλοκυνηγοί αναπήρων μέσω των ΚΕΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Πανόρμου οργανώνει τη Δευτέρα, στη 1 μ.μ., η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), για την επαναπομπή για αξιολόγηση 53χρονης με σκλήρυνση κατά πλάκας

Σε κεφαλοκυνηγούς αναπήρων και χρονίως πασχόντων μετατράπηκαν διευθυντικά στελέχη του ΙΚΑ στο πλαίσιο της λειτουργίας των διαβόητων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), αφήνοντάς τους χωρίς σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ετσι, ο διευθυντής του ΙΚΑ Πανόρμου επανέπεμψε στα ΚΕΠΑ μια σειρά από θετικές αποφάσεις υπέρ των αναπήρων, ανάμεσα στις οποίες είναι και μια 53χρονη με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ). «Αφού γλίτωσαν όπως όπως από τα "σφαγεία" των ΚΕΠΑ κάποιοι χρόνιοι πάσχοντες και ανάπηροι, έρχονται οι διοικητικοί διευθυντές των ΙΚΑ να επαναπέμψουν αποφάσεις ακόμα και δευτεροβάθμιων επιτροπών», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και υπογραμμίζει: «Με αυτόν τον τρόπο ασκούν πίεση στις επιτροπές για να ακυρώσουν ακόμα και όποιες θετικές αποφάσεις έχουν πάρει. Είναι κεφαλοκυνηγοί εν δράσει. Ντροπή και αίσχος! Με τον αγώνα μας να τους σταματήσουμε!».

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ' το ΙΚΑ Πανόρμου (Καρύστου 7 & Πανόρμου) οργανώνουν τη Δευτέρα, ώρα 1 μ.μ., η ΣΕΑΑΝ, η Λαϊκή Επιτροπή και η Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ του 7ου Διαμερίσματος. «Απαιτούμε, τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, να εκτελεστεί τώρα η απόφαση συνταξιοδότησης της συναδέλφου και των άλλων αναπήρων. Κανένας ανάπηρος ή χρονίως πάσχων χωρίς δωρεάν, υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανεξαρτήτως ποσοστού αναπηρίας. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ περικοπών επίπεδο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη για τον προγραμματισμό της δράσης(2019-07-24 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία της ΣΕΑΑΝ στα ΚΕΠΑ(2018-06-05 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία σήμερα για τα «σφαγεία» των ΚΕΠΑ(2016-11-02 00:00:00.0)
Σε βασανιστική αναμονή για επιδόματα(2012-08-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ