Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Δηλώνει «αρωγός» στην προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων

Πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να περάσουν και οι επόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις βάζει για άλλη μια φορά το Ποτάμι.

Με ανακοίνωσή του το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη χαρακτηρίζει «θετικό γεγονός» την «έγκριση από το Γιούρογκρουπ της λίστας προτεραιοτήτων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση».

Προειδοποιεί ωστόσο ότι «ένα κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης κλείνει, πολλά κεφάλαια μένουν ανοιχτά για να κλείσουν ύστερα από επίπονες διαπραγματεύσεις τους επόμενους μήνες». Προεξοφλεί ότι «στη λίστα περιλαμβάνονται αλλαγές, η προώθηση των οποίων αποτελεί ζωτική ανάγκη για τη χώρα. Μεταρρυθμίσεις που αφορούν στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, στο χτύπημα της διαφθοράς, στην ανακούφιση στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση, στην ανόρθωση της Οικονομίας, κινούνται στην κατεύθυνση που από την αρχή υποδείκνυε το Ποτάμι».

«Οι κατευθύνσεις αυτές όμως», προειδοποιεί την κυβέρνηση, «πρέπει άμεσα να γίνουν συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων θα είναι μακρύς και δύσκολος. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να συγκρουστεί με δυνάμεις και νοοτροπίες, ακόμη και στο δικό της στρατόπεδο, που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο χθες».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δ. Τσιόδρας, δήλωνε ότι «είναι η ώρα για συγκρούσεις με συμφέροντα και συντεχνίες που κρατούν δέσμια τη χώρα. Το Ποτάμι και οι βουλευτές του θα είναι αρωγοί στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org