Σάββατο 21 Φλεβάρη 2015 - Κυριακή 22 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Επαφές Ν. Κοτζιά στο Παρίσι

Στο Παρίσι βρέθηκε χτες, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, μία μέρα μετά το ταξίδι του στην Ουκρανία και τις επαφές του με εκπροσώπους της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου.

Στη συνάντηση με το Γάλλο ομόλογό του, Λ. Φαμπιούς, συμφώνησαν -όπως διατείνεται ο Ν. Κοτζιάς- «για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών δραστηριοτήτων μας στον οικονομικό τομέα και στον τομέα του πολιτισμού». Επίσης, ο Ελληνας ΥΠΕΞ ενημέρωσε το Γάλλο ομόλογό του για το ταξίδι του στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, Κοτζιάς συμμετείχε στη Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των μεσογειακών κρατών της ΕΕ (MedGroup).

Στις συναντήσεις αυτές, ο Ν. Κοτζιάς συζήτησε και για την εξέλιξη των παζαριών της συγκυβέρνησης με τους «εταίρους» για τη σύναψη νέας αντιλαϊκής «συμφωνίας», ζητώντας μια ευνοϊκή για την ελληνική κυβέρνηση λύση παίζοντας και το «χαρτί» της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα της Ελλάδας, είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την ΕΕ (...) Εχουμε μεγάλη αποσταθεροποίηση στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Εχουμε αποσταθεροποίηση στη Λιβύη. Εχουμε αποσταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή. Αυτή την κατάσταση την αποκαλούμε τρίγωνο αποσταθεροποίησης: Εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο - είμαστε το σταθεροποιητικό σημείο και όλοι πρέπει να μας βοηθήσουν προκειμένου αυτό το κύμα αποσταθεροποίησης να μην εισέλθει σε όλη την Ευρώπη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ