Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με την οργάνωση της λαϊκής πάλης πολλαπλασιάζεται η ψήφος στο ΚΚΕ

Μιλώντας στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αρτας ο Δ. Κουτσούμπας εκτός από τις ειδικές αναφορές στα ζητήματα των αποζημιώσεων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

Επιλέξαμε να έρθουμε εδώ, γιατί, πράγματι, όταν σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας πάνε πίσω και οι υποσχέσεις. Αυτά, όμως, είναι που δεν πρέπει να ξεχαστούν. Τα προβλήματα είναι γνωστά, θα τα αναδείξουμε, θα πιέζουμε καθημερινά και για να δοθούν κάποιες ανάσες ανακούφισης, αλλά και για μια άλλη πολιτική για την ανάπτυξη του τόπου. Δεν φταίνε τα καιρικά φαινόμενα για την καταστροφή. Το πρόβλημα είναι ότι στο 2015 υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και να προβλεφθούν τα καιρικά φαινόμενα και με κεντρικό σχεδιασμό να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις. Υπάρχει το επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό να αποτρέψει την καταστροφή. Δεν γίνεται, όμως. Γιατί το κράτος αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού, λειτουργεί για το κέρδος των λίγων και όχι για το λαϊκό συμφέρον. Μπορούσαν να είχαν παρθεί μέτρα και αντιπλημμυρικά, και αναχώματα, και για την άναρχη οικιστική ανάπτυξη, και για την προστασία των μνημείων. Είναι ευθύνη της ΕΕ και των κυβερνήσεων, όταν με αυτήν την πολιτική δεν θεωρούνται επιλέξιμα τα έργα για τις πλημμύρες ή τους σεισμούς και τις φωτιές και δεν τα εγκρίνουν. Εμείς λέμε πως φταίει το καπιταλιστικό κέρδος και μας απαντούν ότι αυτό είναι «ξύλινη γλώσσα». Είναι όμως έτσι. Δείτε τη ΔΕΗ, οι ιδιώτες που έχουν το 49% των μετοχών δεν ενδιαφέρονται για την πλημμύρα γιατί χάνουν. Το 51% που είναι στο Δημόσιο θα ζητά από το κράτος να δοθούν χρήματα, το κράτος θα απαντά δεν έχουμε, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος με δικαστήρια και η ουσία θα είναι μια τρύπα στο νερό. Δεν τρέφουμε αυταπάτες.

Οταν λέμε ότι φταίνε οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι δείχνουμε παράλληλα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε και απασχόληση στην οικοδομή και να προστατευόταν ο λαός από τα έργα. Ολα έχουν από πίσω την απάντηση στο ερώτημα τι σύστημα έχουμε, τι οικονομία, τι εξουσία;

Θεωρούμε ότι σ' αυτή τη φάση πρέπει να παρθούν μέτρα άμεσης ανακούφισης, να μην πληρώσει κανένας ούτε ΕΝΦΙΑ, ούτε άλλο χαράτσι είτε με νόμο γίνει είτε με κυβερνητική εντολή άμεση. Είναι σημαντικές οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, όμως εδώ που καταστρέφεται ο εργάτης, ο αγρότης, εδώ είναι το άμεσο ενδιαφέρον. Να μην ξεχαστούμε, τώρα να δοθούν τα άμεσα, αλλά πρέπει να εξασφαλιστεί και η μόνιμη αντιπλημμυρική προστασία, ν' αποκατασταθούν οι βιολογικοί καθαρισμοί, καθώς τα επόμενα χρόνια θα δούμε τις επιπτώσεις στον Αμβρακικό και το υδάτινο περιβάλλον, στην αγροτική παραγωγή, όπου θα φανεί αργότερα η ζημιά στα δέντρα, στις ρίζες. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με τη μικρή δύναμη που μας έδωσε ο λαός. Αυτή τη δύναμη των 15 βουλευτών θα την αξιοποιήσουμε για το λαϊκό συμφέρον. Δεν θα αφήσουμε σε ησυχία τους αρμόδιους, το κύριο όμως είναι η οργάνωση της λαϊκής πάλης, εκεί πολλαπλασιάζεται η λαϊκή ψήφος προς το ΚΚΕ. Εκεί, μέσα στο λαό, θα οργανώσουμε τη λαϊκή συμμαχία, μια πλατιά συμμαχία, την ενότητα του λαού, άσχετα με το τι ψήφισε ο καθένας, έτσι ώστε και να έχουμε κατακτήσεις και να έχουμε - κυρίως - προϋποθέσεις για να ανοίξει ένας δρόμος για να γίνουν οριστικό παρελθόν οι αντιλαϊκές πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ