Τρίτη 17 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σημαίνουμε συναγερμό, να μην εγκαταλειφθεί ο τόπος

Στη διάρκεια της περιοδείας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με δήλωσή του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα σημείωσε:

«Εκφράστηκε η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων, γιατί όταν φεύγουν τα φώτα της δημοσιότητας από ένα πρόβλημα, όπως ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες, εδώ στην περιοχή της Αρτας και ιδιαίτερα στα χωριά που επισκεφθήκαμε, σε συνέχεια οι κάτοικοι νιώθουν μόνοι απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αφού έχουν χάσει τις περιουσίες τους, τα σπίτια, το νοικοκυριό τους, έχουν πληγεί καλλιέργειες.

Εμείς είμαστε εδώ για να επισημάνουμε ακριβώς αυτό, ότι χρειάζεται συνεχής αγώνας, κάθε μέρα, πρώτα απ' όλα των ίδιων των εργαζομένων του νομού της Αρτας, των περιοχών εδώ, όλης της Ελλάδας και βεβαίως δικές μας παρεμβάσεις, του ΚΚΕ - εμείς αυτό υποσχεθήκαμε, γι' αυτό είμαστε εδώ - και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή. Θα βομβαρδίσουμε με Ερωτήσεις, με Επερωτήσεις, με Επίκαιρες Ερωτήσεις, με παρεμβάσεις και με προτάσεις νόμου και μέσα στη Βουλή. Κυρίως, όμως, θα στηρίξουμε τους κατοίκους σ' αυτόν τον αγώνα. Για να υπάρξουν και άμεσα μέτρα ανακούφισης, όπως είναι οι αποζημιώσεις που χρειάζονται, η γρήγορη καταγραφή όλων των ζημιών, η αποζημίωση των καλλιεργητών που επλήγησαν από τον ΕΛΓΑ. Αλλά, κυρίως, για να ανοίξει ένας άλλος δρόμος, γιατί τα φαινόμενα αυτά έχουν και βάθος. Για παράδειγμα, η καταστροφή που έγινε στην αγροτική παραγωγή, τους επόμενους μήνες, τα επόμενα χρόνια, θα φανεί πιο έντονη, διότι οι μεγάλες αυτές βροχοπτώσεις, το νερό έχει πλήξει τη φυτική παραγωγή, τα δέντρα θα έχουν επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια στην παραγωγή τους - και τα ακτινίδια και τα πορτοκάλια και η υπόλοιπη παραγωγή.

Υπάρχει, επίσης, το ζήτημα της αποκατάστασης των βιολογικών καθαρισμών, όπου τα λύματα πλέον πέφτουν όχι μόνο στο ποτάμι, αλλά και στον Αμβρακικό κόλπο κ.λπ. Τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας, της περιοχής εδώ, είναι το κύριο ζητούμενο. Διότι κι αύριο θα υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, υπάρχει κίνδυνος να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές - δεν γινόμαστε μάντεις κακών, αλλά έτσι είναι - εκτός από περιουσίες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, σπίτια και νοικοκυριά, που καταστράφηκαν. Αρα θα πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. Αλλωστε, τα αντιπλημμυρικά έργα ενισχύουν και αυτό που λέμε εξάλειψη της ανεργίας, σε ένα βαθμό, αύξηση της απασχόλησης. Κι εδώ επειδή τα ΕΣΠΑ, τα ΣΕΣ τώρα, δεν θεωρούν ότι αυτά τα αντιπλημμυρικά έργα πρέπει να προβλεφθούν και να παίρνονται μέτρα, μένουν στην άκρη.

Εμείς και στο Ευρωκοινοβούλιο - ήδη οι ευρωβουλευτές μας έκαναν Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να πιέσουν σ' αυτήν την κατεύθυνση - και στη Βουλή θα συνεχίσουμε την προώθηση αυτών των ζητημάτων. Αρα, λοιπόν, είμαστε εδώ για να σημάνουμε συναγερμό ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί ο τόπος σ' αυτήν την κατάσταση, ότι πρέπει άμεσα να επιλυθούν αυτά τα μεγάλα προβλήματα και με άμεσες ανάσες ανακούφισης, αλλά κυρίως να παλέψουμε για να χαραχτεί ένας νέος δρόμος ανάπτυξης, με κεντρικό σχεδιασμό, με πρόγραμμα, έτσι ώστε να υπηρετεί πραγματικά, τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ