Κυριακή 15 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
Κοινή υπόθεση εργαζομένων και κατοίκων η σωτηρία του «Αμαλία Φλέμινγκ»

Ολα όσα καταγράφει το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» κάνουν εμφανές ότι υπάρχει σαφής μεθόδευση για να οδηγηθεί το νοσοκομείο στο κλείσιμο. Ηταν από χρόνια στα σχέδια των κυβερνήσεων, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, το κλείσιμο και του συγκεκριμένου νοσοκομείου και του 1ου Θεραπευτηρίου ΙΚΑ («Παπαδημητρίου»), που έκλεισε το 2012. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι, όμως, καταστροφική για το λαό της περιοχής και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που δεν έχουν τη δυνατότητα να καταφύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Χρειάζεται επαγρύπνηση τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους κατοίκους της περιοχής για να μην προχωρήσουν αυτά τα σχέδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν έχει πει κουβέντα για τα δεκάδες κρεβάτια του Δημοσίου που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια και στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και συνολικά.

Η Αγγελική Λαϊνά, ειδικευόμενη γιατρός και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, εκλεγμένη με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, μας είπε: «Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το νοσοκομείο είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν, που θέλει την Υγεία πανάκριβο εμπόρευμα. Το "Αμαλία Φλέμινγκ" μαζί με το Σισμανόγλειο καλύπτει τις ανάγκες όλου του Βορειοανατολικού Τομέα της Αττικής, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. κατοίκων. Γίνεται φανερό ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη του νοσοκομείου. Λύση στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, κλινών, υλικών κ.ά., δεν είναι ούτε το κλείσιμο κλινικών, ούτε η κατάργηση εφημεριών ή ακόμα η μείωση των μηνιαίων εφημεριών του νοσοκομείου.

Λύση είναι η άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με όλες τις ειδικότητες προσωπικού και μάλιστα μόνιμου προσωπικού, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου. Να επιστρέψουν όσοι εργαζόμενοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα, εφόσον το επιθυμούν.

Να αναπτυχθούν εδώ και τώρα όλα τα κρεβάτια που χάθηκαν από το νοσοκομείο μας μετά τις διαθεσιμότητες, να αναπτυχθούν άμεσα είτε σε νέο νοσοκομείο, είτε στα ήδη υπάρχοντα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τα κρεβάτια που χάθηκαν με το κλείσιμο του Νοσοκομείου "Παπαδημητρίου".

Να ανοίξουν άμεσα τα τμήματα και οι κλινικές που έκλεισαν, όπως η πνευμονολογική και η νεφρολογική κλινική.

Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασθενών.

Ολα αυτά μπορούμε να τα πετύχουμε μόνο με τον ενωμένο αγώνα μας, εργαζόμενοι, ασθενείς και κάτοικοι της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ