Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΡΟΔΟΣ
Πνέει «νέος άνεμος» απολύσεων

Σε απολύσεις στο ξενοδοχείο «Paradise» προχωρά ο όμιλος «Aldemar», στη Ρόδο, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων του ΠΑΜΕ στο νησί. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διεκδικούν να ανακληθούν όλες οι απολύσεις, ενώ τη Δευτέρα, 16 Φλεβάρη, έχει οριστεί τριμερής στην Επιθεώρηση Εργασίας, μετά από αίτημα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Φαίνεται, πως η εταιρεία έχει σκοπό να στηριχθεί στα ισοπεδωμένα δικαιώματα των εργαζομένων, στην ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς, για να διατηρήσει και να διευρύνει την κερδοφορία της σε συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού. Αυτό το μήνυμα έστειλε και η εργοδοσία μιλώντας σε συγκέντρωση που οργάνωσε αυτές τις μέρες για το προσωπικό, όπου ζήτησε από τους εργαζομένους να βάλουν πλάτη, να μην αντιδρούν, γιατί θα είναι μια "δύσκολη χρονιά". Καθόλου τυχαίο δεν είναι, ότι ανάμεσα στους απολυμένους είναι όσοι σήκωσαν κεφάλι, παίρνοντας μέρος σε απεργίες του κλάδου, συγκροτώντας επιτροπή αγώνα, αλλά και μεγάλοι σε ηλικία εργαζόμενοι, με προβλήματα υγείας, ορισμένοι μάλιστα μετά από εργατικό ατύχημα στη δουλειά».

Η ίδια επιχείρηση είχε απασχολήσει πέρσι την επικαιρότητα, με αφορμή την απαίτησή της από τους εργαζόμενους να δηλώνουν ότι δεν είναι μέλη Σωματείου, απαίτηση που μετά από τις παρεμβάσεις των ταξικών δυνάμεων, αλλά και εργαζομένων, είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ