Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ»
Συμπληρώνουν μια βδομάδα απεργίας

Την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση μέχρι να δικαιωθούν, ανανέωσαν στη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα. Από την περασμένη Δευτέρα απεργούν, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, συνεχίζουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, μέχρι και τη Δευτέρα οπότε θα συζητήσουν σε νέα Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους. Απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία του κλάδου βρίσκονται στο πλευρό των απεργών και έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προβλεφθούν φορολογικές απαλλαγές για τους 500 περίπου εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται μισθοί έως και 12 μηνών, καθώς το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με βάση εισοδήματα που στην πράξη δεν υπάρχουν.

Με την αξίωση να παρευρεθεί και να του δοθεί ο λόγος στη συνέλευση εμφανίστηκε χτες ο εργοδότης, για να πάρει την αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων πως στο όργανο που συζητούν και αποφασίζουν για τον αγώνα τους, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, η προσπάθεια τρομοκρατίας και εκβιασμού δεν μπορούν να έχουν βήμα.

Στη Γενική Συνέλευση, εκτός από την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων - Ποτών, χαιρετισμό απηύθυναν ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Λοκρών, Γιώργος Ρούσσης, το Συνδικάτο Μετάλλου της περιοχής και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ. Η Ομάδα της ΟΓΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Είμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στις "Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες" εδώ και χρόνια "βάζουν πλάτη" για την ανάπτυξη της εταιρείας μένοντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες και δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες. Γυναίκες και άντρες, Ελληνες και μετανάστες εργάτες, μη σκύβετε το κεφάλι! Το δίκιο είναι με το μέρος σας. Διεκδικείτε το αυτονόητο: Να πληρώνεστε για τη δουλειά σας!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org