Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Απαιτείται λύση για τη θέρμανση στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας να δοθεί άμεση λύση στο χρονίζον πρόβλημα θέρμανσης του ΤΕΙ και των Εστιών του. Φέτος, είναι η τρίτη χρονιά που το ΤΕΙ παραμένει χωρίς θέρμανση, με αποτέλεσμα οι 16.000 φοιτητές και εκατοντάδες εργαζόμενοι σε αυτό να κάνουν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες και αμφιθέατρα. Η προμήθεια του πετρελαίου, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει σταματήσει, όλο αυτό το διάστημα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για λόγους που σχετίζονται με τη διαγωνιστική διαδικασία.

Επιπλέον, εξαιτίας της κατάστασης αυτής, το Συμβούλιο του ΤΕΙ αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας των Εστιών του για λόγους ασφαλείας. Το κτίριο των Εστιών είναι αρκετά παλιό, οι καλωδιώσεις προβληματικές με αποτέλεσμα να συντρέχει κίνδυνος πυρκαγιάς από τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούν οι σπουδαστές για να καταφέρουν να ζεσταθούν. Μάλιστα, στους 210 σπουδαστές που διαμένουν εκεί, ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν το κτίριο μέχρι την 1η Μάρτη, χωρίς όμως να έχει βρεθεί χώρος για τη φιλοξενία τους.

Να σημειώσουμε ότι το κτίριο των Εστιών του ΤΕΙ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εδώ και χρόνια. Εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων δεν έχει επιχειρηθεί ποτέ καμία αποκατάσταση, με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του συστήματος θέρμανσης και ηλεκτροδότησης, στην υγρομόνωση, στην ύδρευση και την αποχέτευση.

Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σημειώνουν ότι «το χρονίζον πρόβλημα της θέρμανσης, που ταλανίζει το ΤΕΙ και το κτίριο των Εστιών του, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθείται μέχρι σήμερα, της υποχρηματοδότησης της Παιδείας, της συγχώνευσης ιδρυμάτων, της κατάργησης τμημάτων, της διαθεσιμότητας - απόλυσης εργαζομένων».

Και ζητούν από την κυβέρνηση μέτρα για:

  • Την άμεση εξασφάλιση δωρεάν πετρελαίου για το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
  • Την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του κτιρίου των Εστιών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
  • Την άμεση ενοικίαση δωματίων για τους εστιακούς σπουδαστές για όσο διάστημα χρειαστεί, με την αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακυκλώνεται το σοβαρό πρόβλημα με την Εστία(2015-11-05 00:00:00.0)
Αμέτρητα εμπόδια, διογκώνονται τα προβλήματα(2015-03-19 00:00:00.0)
Αμεση ανάγκη αποκατάστασης της Εστίας του ΤΕΙ και της θέρμανσης(2015-02-04 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για τη στέγαση και τη σίτιση(2014-12-12 00:00:00.0)
Χωρίς θέρμανση το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!(2013-11-30 00:00:00.0)
Χωρίς θέρμανση το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης!(2013-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ